Pack Expo i Chicago ännu en mässa i raden som ställs in

PUBLICERAD: 6 augusti 2020
UPPDATERAD: 25 januari

En dröm för en mässarrangör, men omöjlig just nu.

Under mer än 60 år har Pack Expo i Chicago arrangerats regelbundet, men nu ställs den in för första gången. Pack Expo är den senaste mässan i raden av många att ställas in, eller flyttas fram. Mässarrangörerna har anledning att känna oro.

Organisatörerna, PMMI, skriver att man noga tänkt igenom möjligheterna och till slut kommit fram till att jättemässan, som skulle gått den 8 till 11 november, inte kommer att arrangeras. I stället kommer man att erbjuda en onlinelösning med live chat, produktdemos och presentationer mellan den 9 och 13 november. Den 23 till 26 oktober år 2022 är Pack Expo tillbaka i Chicago.

Sedan covid-19 slog till med full kraft har mässarrangörer världen över tvingats flytta fram sina mässor. Interpack och Drupa är två exempel. På hemmaplan är Empack ett exempel. De tyska jättemässorna ska nu arrangeras under första halvåret 2021, förhoppningsvis. Det verkar som om att mässor kommer att vara godkända igen i många länder från och med i höst, men det är en skör framtid. Vad händer till exempel om en andra våg dyker upp, eller om man får ett lokalt utbrott i Düsseldorf med omnejd? Om mässorna är möjliga att genomföra, hur många kommer att ha möjlighet att resa dit? Är flygen igång? Kommer arbetsgivarna att tillåta den typen av resor? Att räkna med betydligt färre besökare tror jag är ett måste.

I dag är Internet fullt av inbjudningar till olika webinars. En del företag lägger stora pengar på det, i vissa fall hyr man in sig i riktiga TV-studier. Man hittar nya vägar nu när mässor inte är ett alternativ. Risken är stor att man väljer denna väg i framtiden också, till nackdel för mässarrangörerna. Ett alarmerande besked lämnade tryckpressjätten Heidelberg, som beslutat sig för att inte vara med på nästa års Drupa, en mässa som man ursprungligen var med och startade och där man av tradition haft mer än en hel hall till eget förfogande. Bobst lär också ha sagt nej och det finns fler. Kanske ser vi ett paradigmskifte? Mässarrangörerna har all anledning till oro.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx