På Scanpack berättas storyn bakom kylkassen ifoodbag

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Karl Fallgren

Förutom innovationer och nyheter i cirka 500 utställares montrar, kan besökare till årets Scanpack i Göteborg även ta del av ett digert och intressant seminarieprogram.
Ett föredrag, som kan förväntas bli extra intressant, är det som Karl Fallgren, skapare av den revolutionerande papperskassen ifoodbag, ska hålla.
ifoodbag är en matkasse i papper med kyl- och frysfunktion, som håller livsmedel nedkylda i upp till 24 timmar!

Det var 2013, som utvecklingsföretaget ifoodbag, en avknoppning från KTH, presenterade en unik matkasse med inbyggd kylfunktion, som påstods kunna hålla livsmedel nedkylda i upp till ett dygn. Året därpå inleddes omfattande tester hos forskningsinstitutet Innventia och testresultatet visade att kassen klarar att hålla varor, till exempel livsmedel, nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar!

Den unika matkassen, som fått namnet ifoodbag, sägs bestå av ett nytt pappersbaserat kompositmaterial, ett system, som håller maten kall samt en ny typ av förslutning. Produkten är i princip färdigutvecklad, men har ännu inte kommit på marknaden. Trots detta har den väckt stort intresse från hela världen och företaget har redan fått in kundbeställningar med förskottsbetalningar på hela årsorder…

På Scanpack kommer innovatören ,entreprenören och ifoodbag-grundaren Karl Fallgren att berätta den intressanta storyn bakom den sensationella matkassen. Han kommer att berätta om bakgrunden och hur konceptet och produkten växte fram. Och han kommer att beskriva teamet bakom produkten, vilken affärsidén är och hur de potentiella kunderna ser ut.

Allt talar för att det blir ett högintressant föredrag – och kanske får  åhörarna också se exempel på den revolutionerande ifoodbagen… Man kan ju alltid hoppas, även om Karl Fallgren och företaget hittills har varit mycket hemlighetsfulla kring  matkassens utseende och inte släppt några bilder eller närmare beskrivningar på den!

Här kan du läsa våra tidigare artiklar om ifoodbag:

Intelligent papperskasse håller maten kall i ett dygn

Papperskassen ifoodbag håller mat fryst i ett dygn!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x