På Scanpack berättas storyn bakom kylkassen ifoodbag

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Karl Fallgren

Förutom innovationer och nyheter i cirka 500 utställares montrar, kan besökare till årets Scanpack i Göteborg även ta del av ett digert och intressant seminarieprogram.
Ett föredrag, som kan förväntas bli extra intressant, är det som Karl Fallgren, skapare av den revolutionerande papperskassen ifoodbag, ska hålla.
ifoodbag är en matkasse i papper med kyl- och frysfunktion, som håller livsmedel nedkylda i upp till 24 timmar!

Det var 2013, som utvecklingsföretaget ifoodbag, en avknoppning från KTH, presenterade en unik matkasse med inbyggd kylfunktion, som påstods kunna hålla livsmedel nedkylda i upp till ett dygn. Året därpå inleddes omfattande tester hos forskningsinstitutet Innventia och testresultatet visade att kassen klarar att hålla varor, till exempel livsmedel, nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar!

Den unika matkassen, som fått namnet ifoodbag, sägs bestå av ett nytt pappersbaserat kompositmaterial, ett system, som håller maten kall samt en ny typ av förslutning. Produkten är i princip färdigutvecklad, men har ännu inte kommit på marknaden. Trots detta har den väckt stort intresse från hela världen och företaget har redan fått in kundbeställningar med förskottsbetalningar på hela årsorder…

På Scanpack kommer innovatören ,entreprenören och ifoodbag-grundaren Karl Fallgren att berätta den intressanta storyn bakom den sensationella matkassen. Han kommer att berätta om bakgrunden och hur konceptet och produkten växte fram. Och han kommer att beskriva teamet bakom produkten, vilken affärsidén är och hur de potentiella kunderna ser ut.

Allt talar för att det blir ett högintressant föredrag – och kanske får  åhörarna också se exempel på den revolutionerande ifoodbagen… Man kan ju alltid hoppas, även om Karl Fallgren och företaget hittills har varit mycket hemlighetsfulla kring  matkassens utseende och inte släppt några bilder eller närmare beskrivningar på den!

Här kan du läsa våra tidigare artiklar om ifoodbag:

Intelligent papperskasse håller maten kall i ett dygn

Papperskassen ifoodbag håller mat fryst i ett dygn!

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx