På Ellinge slott i Skåne gör man ”världens bästa vodka”!

PUBLICERAD: 4 september 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Purity Vodka från Ellinge slott i Skåne har utsetts till ”världens bästa vodka”.|2016 utsågs Thomas Kuuttanen till Master Blender of the Year av branschtidningen The Spirits Business.

Sedan lanseringen år 2005 har Purity Vodka från Ellinge slott i Skåne dominerat internationella tävlingar med över 150 guldmedaljer. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.
Den senaste utmärkelsen kommer från International Wine & Spirit Competition (IWSC), som är världens största och äldsta dryckestävling. När tävlingen nyligen avgjordes i London vann Purity Vodka som första svenska spritproducent den prestigefyllda utmärkelsen ”världens bästa vodka”.

Efter att främst ha varit inriktad på den amerikanska marknaden väljer nu Purity Vodka att satsa på Sverige, genom en revolutionerande prissänkning, som ska göra vodkan tillgänglig för en större målgrupp.

Den speciella karaktären i Purity Vodka kommer från destilleringen, som sker 34 (!) gånger i en liten kopparpanna. Det skapar en koncentrerad smaksprit, som balanseras med neutral sprit från svenskt ekologiskt vete samt reduceras i alkoholstyrka genom mineralrikt källvatten från Kinnekulle.

Tekniken är utvecklad av Thomas Kuuttanen och man uppges vara ensam i världen med att använda en så extraherande destilleringsprocess. För sitt arbete blev Thomas Kuuttanen i december 2016 utsedd till International Master Blender of the Year av den världsledande branschtidningen The Spirits Business.

Text Carina Malm

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium