På drupa kommer Zünd att låta täckelset falla...

PUBLICERAD: 13 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

På drupa kommer Zünd att låta täckelset falla för ett nytt högpresterande digitalt skärbordskoncept.

Högpresterande digitala koncept och intelligent automation står i centrum, när schweiziska Zünd Systemtechnik ställer ut på drupa 2016 i Düsseldorf. Bland annat kommer man att låta täckelset falla för ett nytt supermodernt skärbord, utvecklat med sikte på en stigande efterfrågan från förpacknings- och grafiska kunder.

Zünd skriver i ett pressmeddelande att det nya skärbordskonceptet innehåller en rad nya tekniska innovationer som möjliggör ytterst flexibel hantering av en rad olika material.

”Med det nya skärsystemet från Zünd ökar vi produktiviteten och effektiviteten hos våra kunder”, säger Jacob Hansen, VD för dotterbolaget Zünd Skandinavien Aps i danska Odder.

Zünd kommer att visa det nya skärbordet i kombination med företagets BHS-koncept (Board Handling System) som ger helautomatisk laddning och urplock av ark och plattor.

”Med denna konfiguration kan besökarna på drupa uppleva ett skärsystem med ultimat automatisering och produktivitet”, skriver Zünd.

På drupa kommer Zünd även att visa sitt S3-system, som är en automatisk och robotstyrd arkmatare.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx