Överraskande ”blåsning” när Tara Pac invigde nya lokaler

PUBLICERAD: 12 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Studentorkestern Bleckhornen bjöd på en överraskande och uppskattad konsert.|Tara Pacs ägare Peter Olsson|t.v. och VD Lars Persson hälsade välkomna och invigde kontoret.
|Linnéa Olsson och Tony Rydberg njöt av ”invigningsbubbel” från chilenska Tarapacá…
|Tara Pac-medarbetarna Kenny Linder

När förpackningsföretaget Tara Pac invigde sina nya lokaler i Lund, bjöds personal och gäster på en överraskande gratiskonsert av blåsorkestern Bleckhornen, som har sina repetitionslokaler i samma hus!
Ett annat uppskattat inslag på invigningsfesten var välkände Fredrik Lindström, som kåserade om det svenska språket och om hur vi ser oss själva som svenskar i förhållande till våra nordiska grannar.

Invigningsdagen inleddes med att personal och gäster bjöds på ”bubbel”, som passande nog kom från den chilenska vinproducenten Tarapacá! (Tarapacá är en provins i norra Chile…)

Tara Pacs grundare, ägare och marknadskoordinator Peter Olsson samt nye VD:n Lars Persson hälsade gästerna välkomna och därefter vidtog en ingående rundvandring och visning av det nya kontoret.

Efter Fredrik Lindströms uppskattade ”språklektion” strömmade plötsligt ett 20-tal instrumentförsedda personer in i lokalerna – det var den meriterade studentorkestern Bleckhornen, som bjöd på en oväntad och överraskande konsert! Bleckhornen har sin repetitionslokal i samma byggnad som Tara Pacs nya kontor och de ville på så sätt hälsa sina nya grannar välkomna. En gest som blev livligt uppskattad!

Tara Pacs nya lokaler ligger mitt i centrala Lund, vägg-i-vägg med Kulturen i Lund och med Akademiska Föreningens ”borg”. Lokalerna är mycket moderna och tidsenliga och utrustade med digitala och tekniska lösningar, som håller de anställda uppdaterade och med en utvecklande miljö, som ska ge dem inspiration och glädje i jobbet. 

Till finesserna i lokalerna finns bland annat digitala skärmar överallt, där det löpande presenteras information om vad som händer såväl internt som externt. Det finns också tre ljudklassade konferensrum, utrustade med den  senaste tekniken och där man kan via en app kan styra lampor i alla färger.

Mitt i kontoret finns dessutom en lounge med öppen spis och en vägg, som kan förvandlas till en bar för trevliga after-work-event! Loungen blev förstås också mycket uppskattad av invigningsgästerna och bidrog säkert till att invigningsfesten inte slutade förrän långt ut på småtimmarna…

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx