Över 3.800 åtgärder genomförs vid underhållsstopp i Skutskär

PUBLICERAD: 7 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Det är dags för det årliga underhållsstoppet vid Skutskärs bruk|strax söder om Gävle.

Stora Ensos bruk i Skutskär, där man tillverkar massa för kartong, papper och hygienartiklar, stoppas i två veckor för underhåll. Över 3.800 åtgärder ska genomföras!
Det årliga underhållsstoppet, som inleds i morgon den 9 september, innebär att man under två veckor genomför underhåll, inspektioner, rengöring, service, reparationer och inkoppling av ny utrustning på bruket. Även om stoppet innebär att brukets produktion stoppas, så kommer det att vara fullt fart på bruksområdet…

”Det årliga underhållsstoppet är en förutsättning för att kunna se över och rusta upp vår fabrik, så den klarar av att producera dygnet runt resterande delar av året”, säger Tommy Lodin, brukschef, Skutskärs Bruk.

Planering inför underhållsstoppet är A och O. Arbete pågår året runt för att underhållsstoppet ska bli så framgångsrikt som möjligt. För att alla arbeten ska hinnas med, så kommer den ordinarie personalstyrkan på 350 personer att få förstärkning av 1.000 entreprenörer under första veckan och 500 entreprenörer under andra veckan. 

”Det är många personer på plats och mycket arbeten som ska utföras. Men vi är väl förberedda för detta gigantiska teamwork och ser fram emot årets underhållsstopp”, säger Tommy Lodin.

———————————————
Stora Enso Skutskärs Bruk, strax söder om Gävle, är ett världsledande massabruk med en produktionskapacitet på 540.000 ton per år. Vid bruket tillverkas massa som används till olika pappers- och kartongprodukter samt till hygienartiklar som inkontinensskydd och blöjor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x