”Osynliga” etiketter som ger holografiska ”wow”-effekter

PUBLICERAD: 8 september 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Transparanta etiketter med ”wow”-känsla och holografiska effekter skapas med Kurz nya etikettfilm. (Bild Kurz Group)

Tyska Kurz Group har lanserat ett nytt filmbaserat och transparent etikettmaterial som används för att skapa ”osynliga” etiketter med holografiska effekter.

Företaget uppger att det transparanta etikettmaterialet tar etiketter med ”no label”-utseende till en helt ny nivå och ger ”wow”-känsla genom att med ett samspel av färger och färgskikt skapa holografiska effekter.

Kurz skriver i ett pressmeddelande att de transparenta färgerna ger en diffraktiv struktur och ett iögonfallande reflekterande ljusspel. Designen kan övertryckas inline via kallöverföring och användas delvis eller över hela ytor.

Det nya filmmaterialet har fått beteckningen Light Line® inVisible och det ingår i Kurz serie av filmbaserade etikettmaterial under varumärke Light Line®.

”Light Line inVisible representerar en innovativ vidareutveckling av vårt befintliga Kurz-sortiment och förvandlar transparenta etiketter till hisnande, bländande blickfångare”, säger Sabrina Durastante, produktchef för Light Line hos Leonhard Kurz.

Kurz Group är ett ledande internationellt företag inom varmstansning och tunnfilmsteknik. Företaget utvecklar och producerar dekorativa och funktionella skikt applicerade på bärfolie för olika industrier, från förpacknings- och tryckeriindustrin till fordonssektorn samt elektronik-, kort- och textilsektorerna. Kurz tillhandahåller ett omfattande sortiment av produkter för ytbehandling, dekoration, märkning, etikettering, etc. Kurz Group har mer än 5.500 anställda på över 30 anläggningar världen över. Koncernens huvudsäte finns i tyska Fuerth.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a