Orklas dotterbolag förvärvar tjeckisk grönsaksproducent

PUBLICERAD: 23 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Orkla vill förvärva tjeckiska livsmedelsföretaget Agrimex

Norska livsmedelskoncernen Orkla skriver i ett pressmeddelande att man via sitt helägda tjeckiska dotterbolag Hamé har tecknat avtal om förvärv av Agrimex, som är en ledande producent av frysta grönsaker i Tjeckien.

Hamé, som Orkla förvärvade i fjol, är en ledande livsmedelproducent i Tjeckien och Slovakien och har starka positioner inom kategorier som grönsaker, leverpastej, ketchup, sylt, barnmat och färdigrätter. Genom förvärvet av Agrimex stärker Hamé sin marknadsandel inom frysta grönsaker.

”Agrimex och Hamé kompletterar varandra väl. Vi är marknadsledande inom flera kategorier i Tjeckien och Slovakien och med inköp av Agrimex får vi även ett fotfäste inom frysta grönsaker”, kommenterar Atle Vidar Nagel Johansen, VD och koncernchef i Orkla Foods.

Agrimex har en modern och automatiserad produktionsanläggning i Panenské Břežany, norr om Prag. Råvaror levereras av lokala tjeckiska bönder från jordbruk i närheten av fabriken och produkterna säljs under varumärkena Dione, Dione Premium och Agrimex Foodservice.

Agrimex, som grundades 1995, är privatägt och har 32 anställda. Företaget hade i fjol en omsättning på 260 miljoner tjeckiska kronor (CZK) vilket motsvarar drygt 100 miljoner SEK.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432