Organisationen PlasticsEurope har ny verkställande direktör

PUBLICERAD: 3 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Virginia Janssens är ny VD för branschorganisationen PlasticsEurope. (Bild PlasticsEurope)

PlasticsEurope, den paneuropeiska organisationen för plastproducenter, har utsett Virginia Janssens till ny verkställande direktör.

Virginia Janssens, som tillträdde sin post i mitten av mars, har tidigare varit verkställande direktör för EUROPEN (European Organization for Packaging and the Environment) sedan 2012.

”Jag är hedrad över utnämningen till VD i PlasticsEurope och ser fram emot att representera en bransch som är i fullt innovationsläge för att hantera plastens hela värdekedja. Vi är i början av en ny tid för plast med tydliga möjligheter att bidra positivt till klimat och samhälle”, säger Virginia Janssens.

”Vi är glada över att Virginia har anslutit sig till oss. Hennes talanger, expertis och ledarförmåga är avgörande för PlasticsEuropes framtid ”, säger Javier Constante, president för PlasticsEurope och vice president i Dow.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax