OptiPack AB är det nya namnet på Mondi Sunne

PUBLICERAD: 11 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

OptiPack är det nya namnet på förpackningstryckeriet Mondi Sunne.

Värmlandsbaserade förpackningstryckaren Mondi Sunne, som tidigare ingått i storkoncernen Mondi Group, har den 11 januari bytt namn till OptiPack AB och verksamheten drivs nu av den lokala företagsledningen och personalen.
”Vi kommer att fortsätta att driva anläggningen på ett effektivt och framgångsrikt sätt och långsiktigt planerar vi att investera 2,5 miljoner euro (ca 24,5 miljoner kronor) i en ny byggnad och en helt ny toppmodern maskinpark”, säger VD Ulrik Fauhlér i ett pressmeddelande.

OptiPack erbjuder förpackningslösningar baserade på högkvalitativ full-HD Flexo-tryck på papper, pappersbaserade laminat för livsmddel och för pappers- och transportförpackningar.

”Vår vision är att vara det självklara valet för kunderna och bli det mest välrenommerade förpackningsföretaget i Skandinavien. Vi kommer att fokusera på att ha högsta kvalitet, kortaste ledtider och de mest pålitliga leveranserna”, säger Ulrik Fauhlér.

De planerade maskininvesteringarna kommer bland annat att omfatta tryckpress, rewinder och monteringsutrustning, utrustade med den senaste tekniken för snabbare körning och högsta tryckkvalitet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning