OptiGroup säljer tyska Papyrus till portugisiska bolaget Inapa

PUBLICERAD: 13 augusti 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Försäljningen av Papyrus i Tyskland ligger i linje med vår strategi att satsa på områden med högre tillväxt”, säger OptiGroups VD och koncernchef Sören Gaardboe.

Svenska OptiGroup har sålt sin tyska verksamhet för pappersdistribution, Papyrus Deutschland GmbH & Co. KG, till portugisiska investmentbolaget Investimentos, Participações e Gestão, S.A. (Inapa), som avser att kombinera verksamheten med sitt tyska dotterbolag, Papier Union GmbH.

OptiGroup skriver i ett pressmeddelande att transaktionen ligger i linje med OptiGroups strategi att diversifiera mot områden med högre tillväxt.

”Försäljningen av vår tyska pappersdistributionsverksamhet är ett ytterligare konkret steg i OptiGroups strategi att stärka och proaktivt utveckla affärsportföljen. Under de senaste åren har vi gjort ett flertal strategiska förvärv inom förpackningsprodukter, personlig skyddsutrustning samt städ & hygien. Det frigjorda kapitalet från försäljningen kommer att användas till att vidareutveckla vår bolagsportfölj och accelerera vår omvandlingsresa mot sektorer med högre tillväxt”, säger OptiGroups VD och koncernchef Sören Gaardboe.

OptiGroups övriga Papyrus-bolag utanför Tyskland påverkas inte av affären.

”Marknaden för pappersdistribution i Tyskland har under de senaste åren varit under stor press. Därför är det nödvändigt för traditionella pappersgrossister att omstrukturera och stärka sin plattform och kunderbjudande för att kunna konkurrera framgångsrikt. Vi är övertygade om att kombinationen av Papier Union och Papyrus Deutschland kommer att skapa en starkare plattform för kunder, leverantörer och anställda”, säger Niklas Järbur, affärsområdeschef Printing & Creative Solutions inom OptiGroup.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy