OptiGroup köper dansk-svenska förpackningsbolaget Vangby

PUBLICERAD: 3 november 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Glada chefer firar affärsuppgörelsen. Från vänster Fredrik Sätradahl, VD för Vangby Sweden AB i Jönköping, Jakob Vangby, VD för Vangby A/S i Næstved och Jesper Hall, affärsområdeschef Packaging inom OptiGroup. (Bild Vangby)|”Vi förbättrar vår nordiska marknadsposition inom förpackningar”, säger Sören Gaardboe, OptiGroup. (Bild OptiGroup)

Svenska koncernen OptiGroup, som är specialiserade på leveranslösningar till B2B-kunder, bland annat inom förpackningar, har förvärvat 100 procent av aktierna i förpackningsspecialisten Vangby A/S med verksamheter i Sverige och Danmark.

Affären är genomförd inom OptiGroups affärsområde Packaging och innebär en första ingång till den danska förpackningsmarknaden för OptiGroup. Köpeskillingen har inte offentliggjorts.

Vangby, som omsatte 83 miljoner danska kronor år 2020, är en etablerad och komplett leverantör av förpackningsmaskiner. Vangby kommer nu att bli en del av OptiGroup Packaging, men fortsätta att verka under sitt nuvarande varumärke. Sedan 27 år har Vangby har sitt huvudkontor i danska Næstved, men kommer i januari nästa år att flytta till nya och större lokaler i Ringsted.

”Vi förbättrar vår nordiska marknadsposition inom förpackningar”, säger Sören Gaardboe, OptiGroup. (Bild OptiGroup)

OptiGroup skriver i ett pressmeddelande att förvärvet ytterligare kommer att förbättra bolagets möjlighet att förse kunder med innovativa förpackningslösningar och att transaktionen är i linje med OptiGoups tidigare förpackningsrelaterade förvärv i Sverige, Finland och Nederländerna.

”Genom förvärvet av Vangby, kommer vi att ytterligare förbättra vår nordiska marknadsposition för förpackningar, särskilt inom området förpackningsmaskintjänster”, säger Sören Gaardboe, VD och koncernchef för OptiGroup.

”Sedan jag startade verksamheten för 27 år sedan på en vind i Holme Olstrup har Vangby vuxit till att bli en stor aktör på den danska och svenska marknaden för förpackningsmaskiner och förpackningsförbrukningsvaror. Att gå med i OptiGroup är det rätta valet för oss. Företagskulturen passar oss bra och ger oss möjlighet att växa och utvecklas vidare. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta resan som en del av OptiGroup”, säger Jakob Vangby, grundare och ägare till Vangby A/S.

OptiGroup, med huvudsäte i Mölndal, är en europeisk distributionsgrupp, som erbjuder kundanpassade leveranslösningar till B2B-kunder. Koncernens omsättning är i storleksordningen en miljard euro och företaget har ca 1.600 anställda

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy