OptiGroup förvärvar i Finland och Rumänien

PUBLICERAD: 29 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling”

Svenska OptiGroup meddelar att man har förvärvat sammanlagt fyra verksamheter inom industriella förpackningar i Finland och Rumänien. Verksamheterna ska ingå i affärssegmentet Industrial & Safety Solutions och tillsammans kommer de förvärvade verksamheterna att bidra med cirka 50 miljoner euro (ca 488 miljoner kronor) i försäljning till OptiGroup-koncernen.

De båda finska verksamheterna – Mercamer och Telpak – är fullservicedistributörer med ett brett utbud av industriella förpackningsprodukter, tjänster och utrustningar. Transaktionerna, som är föremål för godkännande av det finska konkurrensverket, förväntas kunna genomföras i februari. Förvärven innebär OptiGroups första inträde på den finska förpackningsmarknaden och blir ett komplement till den nuvarande nordiska verksamheten.

I Rumänien har OptiGroup förvärvat Proxima Tapes och Proxima Comserv, vilka är aktiva inom service och försäljning av industriella förpackningar, huvudsakligen i den nordvästra regionen i Rumänien. Förvärvet av de två företagen kommer att komplettera OptiGroups befintliga förpackningsverksamhet i Rumänien.

”Detta är ett viktigt steg i OptiGroups utveckling och tydliggör vår ambition att växa inom affärssegmentet Industrial & Safety Solutions, både organiskt och genom förvärv. Genom att addera dessa verksamheter till vår befintliga affär inom Industrial & Safety Solutions i Norden och övriga länder, kommer vi att se en betydande expansion inom detta växande och attraktiva affärssegment”, säger OptiGroups VD och ordförande Christoph Sander i en kommentar.

———————————————
OptiGroup, som är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter inom områden som foodservice, industri, tryck, retail, mm., hade 2016 en nettoomsättning på 1,5 miljard euro (ca 14,7 miljarder kr) och 2.100 anställda i koncernen och dess dotterbolag. OptiGroup ger support till över 90.000 kunder i 19 europeiska länder. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg och ansvarar för koncerntjänster och support till dotterbolagen. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x