OptiGroup AB har utnämnt ny VD och koncernchef

PUBLICERAD: 4 mars 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Sören Gaardboe är ny VD och koncernchef i OptiGroup AB. (Bild Papyrus)

Svenska OptiGroup AB, som distribuerar produkter inom förpackning, foodservice, tryck, retail, mm. har utsett Sören Gaardboe till ny VD och koncernchef.

Sören Gaardboe kommer närmast från en befattning som Chief Operating Officer i OptiGroup och som tillförordnad chef för affärsområdet Facility, Safety and Foodservice Solutions. Innan dess har han haft olika ledande befattningar inom Papyrus.

Sören Gaardboe efterträder Christoph Sander, som fortsätter i koncernen som vice ordförande i styrelsen och ansvarig för Acquisition Committee, där han kommer att stödja ledningen i den fortsatta utvecklingen. Dessutom tar Christoph Sander ansvaret för en planerad försäljning av Papyrus tyska verksamhet och kommer att arbeta nära den tyska ledningsgruppen under de närmaste månaderna.

”Det har varit en spännande tid att leda OptiGroups förändringsresa och ett nöje att arbeta med ledningsgrupperna. Vi har framgångsrikt genomfört ett dussin förvärv, inriktat koncernen på starka affärsområden och därmed lagt en mycket solid grund och plattform för framtiden”, säger Christoph Sander.

”Vi måste fortsätta den väg som vi påbörjade 2016 med att utveckla vår verksamhet organiskt och även fortsätta komplettera med fler förvärv. Att stå stilla är inget alternativ i min värld, vi behöver alltid utvecklas och fortsätta framåt”, säger Sören Gaardboe i en kommentar till sin utnämning.

——————————-
OptiGroup är en europeisk business-to-business distributör av produkter inom områden som foodservice, industri, tryck, retail, mm. Bolaget ger support till kunder i 19 europeiska länder. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg. År 2017 hade OptiGroup en nettoomsättning på 1,5 miljarder euro (drygt 15 miljarder kr) och 2.100 anställda i koncernen och dess dotterbolag. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x