Ömtåliga livsmedel levereras i wellpappbaserad isoleringsbox

PUBLICERAD: 27 april 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Eco Chill Box är en helt wellpappbaserad isoleringslåda, som används av brittiska Gousto för att hålla speciellt värmekänsliga livsmedelsprodukter kalla under transport och leverans. (Bild Gousto)|Gousto är specialiserade på ”till dörren”-leveranser av livsmedel och medföljande recept. Goustos leveranser sker alltid i röda boxar, som blivit ett kännetecken för bolaget. (Bild Gousto)

Brittiska livsmedelsföretaget Gousto, som specialiserat sig på ”mat vid dörren”-leveranser, har börjat använda en helt wellpappbaserad isolerande förpackning för livsmedel, som måste hållas kalla.

Kylförpackningen, som fått namnet Eco Chill Box, har testats i 3.200 timmar, innan den nu kan ersätta Goustos tidigare plastbaserade isoleringsbox.

Gousto är specialiserade på ”till dörren”-leveranser av livsmedel och medföljande recept. Goustos leveranser sker alltid i speciella röda boxar, som blivit ett kännetecken för bolaget. (Bild Gousto)

På Goustos blog på nätet skriver medarbetaren Melody att det har varit en lång utvecklingsresa för Eco Chill Box med intressanta utmaningar, misstag och tester. För att möjliggöra bytet till en ny plastfri isoleringsbox fick Gousto bland annat installera en helt ny förpackningsmaskin i sin fabrik i Shepherds Bush, London. Innan den nya kylboxen var klar att lanseras brett fick dessutom cirka 4.000-Gousto-kunder testa lådan och avge sina omdömen.

Enligt Gousto är Eco Chill Box den första i sitt slag i Storbritannien – en 100-procent plastfri isoleringslåda, som håller ingredienserna kalla och färska och som är mycket lättare att återvinna. Plastbesparingen uppges bli 74,5 ton plast om året.

Lanseringen av den plastfria Eco Chill Box ingår i Goustos strategi att minska sin plastanvändning så mycket som det går. Under 2019 lyckades man minska sin plastanvändning med 50 procent och till år 2022 är strategin att företagets alla förpackningar ska vara återanvändbara, återvinningsbara eller komposterbara

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x