Omrons nya kodläsare kan läsa flera streckkoder samtidigt

PUBLICERAD: 2 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya streckkodsläsaren V440-F ingår i Omrons MicroHAWK-sortiment. (Bild Omron)

I sitt MicroHAWK-sortiment av kodläsare har automationsföretaget Omron lanserat streckkodsläsaren V440-F, som klarar samtidig avläsning av flera koder i ett brett område samt kan läsa små streckkoder och över längre avstånd.

Omron skriver i ett pressmeddelande att den nya streckkodsläsaren hjälper användaren att få snabb avläsning av de minsta koderna i stora volymer. V440-F-läsarna är kompakta modeller som läser koder med hög noggrannhet. Läsarna kombinerar Omrons avancerade Microscan kodläsarteknik med bildfångstteknik från Omron Sentech.

V440-F kan enligt Omron läsa tiotals små streckkoder samtidigt, vilket gör kan tillämpas när flera streckkodsförsedda produkter finns inom synfältet. Kodläsaren kan även konfigureras för läsning på långt avstånd eller för att hitta flera koder i ett brett område eller på delar som rör sig med hög hastighet.

Omron uppger att de olika konfigurationsalternativen gör läsaren lämplig för läsning av en eller flera koder vid förpackning eller montering av produkter, där kodläsaren är placerad utanför operatörens arbetsområde.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax