Omrons nya kodläsare kan läsa flera streckkoder samtidigt

PUBLICERAD: 2 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya streckkodsläsaren V440-F ingår i Omrons MicroHAWK-sortiment. (Bild Omron)

I sitt MicroHAWK-sortiment av kodläsare har automationsföretaget Omron lanserat streckkodsläsaren V440-F, som klarar samtidig avläsning av flera koder i ett brett område samt kan läsa små streckkoder och över längre avstånd.

Omron skriver i ett pressmeddelande att den nya streckkodsläsaren hjälper användaren att få snabb avläsning av de minsta koderna i stora volymer. V440-F-läsarna är kompakta modeller som läser koder med hög noggrannhet. Läsarna kombinerar Omrons avancerade Microscan kodläsarteknik med bildfångstteknik från Omron Sentech.

V440-F kan enligt Omron läsa tiotals små streckkoder samtidigt, vilket gör kan tillämpas när flera streckkodsförsedda produkter finns inom synfältet. Kodläsaren kan även konfigureras för läsning på långt avstånd eller för att hitta flera koder i ett brett område eller på delar som rör sig med hög hastighet.

Omron uppger att de olika konfigurationsalternativen gör läsaren lämplig för läsning av en eller flera koder vid förpackning eller montering av produkter, där kodläsaren är placerad utanför operatörens arbetsområde.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x