Omrons europeiska roadshow gjorde Sverige-stopp på Elmia

PUBLICERAD: 9 juni 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Automationsspecialisten Omron mellanlandade med sin roadshow på Elmia i Jönköping och informerade svenska intressenter om framtidens automatiserade fabrik. (Bild Omron)|På Elmia visade Omron bland annat upp innovativa materialtransportlösningar. (Bild Omron)|Roger Merkel är VD för Omron Sverige. (Bild fr LinkedIn)

Företaget Omron, specialist inom industriell automation, har gett sig ut på en Flexible Manufacturing Roadshow runt hela Europa. Nu har man även besökt Sverige och presenterat framtidens automatiserade fabrik.

Under två dagar, 31 maj och 1 juni, besökte Omron-turnén Elmia i Jönköping, där man gav exklusiva demonstrationer av innovativa samarbetslösningar mellan människa och maskin. På över 400 kvadratmeter presenterades en rad praktiska lösningar för framtidens fabriker som möjliggör flexibla och intelligenta produktionsförbättringar.

På Elmia visade Omron bland annat upp innovativa materialtransportlösningar. (Bild Omron)

Vid evenemanget i Jönköping fick besökarna en förstahandsupplevelse av en rad storskaliga industriella automationslösningar inom bland annat pallettering, transport och spårbarhet. Bland lösningarna som visades var Omrons kraftfullaste och helt autonoma mobila robot HD-1500 för tunga laster på upp till 1.500 kg samt ett antal flexibla palletterings- och autonoma materialtransportlösningar.

”Vi är glada att kunna ta med några av våra mest dynamiska och innovativa automationslösningar på turné runt om i Europa, så att våra svenska kunder också kan se och uppleva framtidens flexibla produktionssystem. Vi hoppas att roadshowen kan ge inspiration till vad som är möjligt med toppmoderna automationslösningar och hur företag kan växla upp sina fabriker inför framtiden”, säger Roger Merkel, VD för Omron Sverige.

Roger Merkel är VD för Omron Sverige. (Bild fr LinkedIn)

Omrons Europa-turné inleddes i december 2021 på företagets Automation Center for Autonomous Mobile Robots i franska Annecy, för en utvald skara gäster från livsmedels-, dryckes-, fordons- och läkemedelsindustrin. Efter Sverigebesöket fortsätter Omrons Flexible Manufacturing Roadshow sin resa runt om i Europa. Efter stopp i de nordiska länderna går resan vidare till Storbritannien, Irland, Tyskland och Portugal, innan den avslutas i Benelux-regionen.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}