Omron öppnade ett nordiskt automationscenter i Malmö

PUBLICERAD: 30 november 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Under invigningsdagen demonstrerades olika automationslösningar i form av robotceller

Automationsföretaget Omron har invigt sitt Nordic Automation Center (NAC)  i Malmö. Här får kunder från Danmark, Norge, Sverige och Finland central tillgång till företagets ingenjörs- och teknikresurser.
Ett 80-tal gäster fanns på plats vid invigningen, som startade med ett välkomsttal av Omron Nordics VD Håkan Nordkvist, som förklarade idén bakom Omrons NAC.

”Vårt automationscenter ingå¨r i vår automationsstrategi och ska hjälpa kunderna att förbereda sig för ´den digitala fabriken´ genom att ge möjlighet att testa och demonstrera olika automationskoncept för våra regionala kunder”, framhöll Håkan Nordkvist.

Förutom Håkan Nordkvist medverkade också andra talare vid invigningen. Omrons försäljningschef Martin Brolin talade till exempel om gränssnittet mellan människa och maskin och professor Anders Kofoed-Petersen talade om sitt specialämne artificiell intelligens.

Vidare presenterade Omron Nordics teknikchef Roger Merkel temat ”flexibel produktion” där man demonstrerade olika automationslösningar i form av robotceller, servosystem, mm.

”De här demonstrationerna visar bara ett par enkla exempel på vår flexibilitet och på hur vårt NAC kan användas av våra kunder”, summerade Håkan Nordkvist.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning