Omron lanserar ny ”cobot” i sin serie av samverkande robotar

PUBLICERAD: 6 december 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Omron lanserar en ny samverkande robot som enligt tillverkaren är ”mobil-kompatibel”.|Omrons kollaborativa robot kan utföra arbetsmoment som tidigare varit svåra att automatisera.

Japanska automationsföretaget Omron meddelar att man har lanserat en ny kollaborativ robot (även kallad ”cobot”), som sägs snabba på harmoniseringen mellan människa och maskin. Roboten ingår i företagets TM-serie av samverkande robotar, som utvecklats för att förverkliga en innovativ tillverkningsmiljö där människor och maskiner samarbetar i harmoni.

Omrons TM-serie erbjuder en lösning för att enkelt installera en robot, som automatiserar arbetsmoment som plockning, packning och skruvdragning, vilka traditionellt sett har utförts av människor och som kan vara svåra att automatisera.

Som en del i lanseringen av TM-serien har Omron nu släppt en ”mobil-kompatibel” modell, som enkelt kan integreras med den marknadsledande autonoma mobila roboten i LD-serien. Det gör att användarna kan automatisera mer komplexa uppgifter, som att plocka och placera något på en bricka eller i en behållare, och ansluta produktionsprocesser till autonoma mobila robotar för en flexibel tillverkning.

Omron har 12 robotar i TM-serien med armlängder från 900 mm till 1300 mm och med lastkapaciteter från 4 kilo till 14 kilo.

N.B.: För ett år sedan öppnade Omron ett nordisk automationscenter i Malmö. Läs HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x