Ökat intresse för Pantameras omröstning ”Årets Pantbutik”

PUBLICERAD: 22 november 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Fem svenska butiker med pantmöjligheter har röstats fram i tävlingen ”Årets Pantbutik”. (Bild Fotograf Crelle)|Lil Berger är marknadsförare på Returpack/Pantamera. (Bild Fotograf Crelle)

Fem svenska butiker har utsetts till vinnare i Pantameras omröstningstävling ”Årets Pantbutik”. Butikerna återfinns från Skåne i söder till Västerbotten i norr.

Pantamera skriver att tävlingen Årets Pantbutik röner rekordstort intresse. I år premieras fem butiker som gör pantupplevelsen till något extra. Butikerna röstas fram av kunderna, som lyfter fram rena pantutrymmen, men också fin service och en stolthet över butiksägare på landsbygden som vågar satsa.

Lil Berger är marknadsförare på Returpack/Pantamera. (Bild Fotograf Crelle)

Tävlingen Årets Pantbutik startades av Pantamera år 2019 och intresset har aldrig varit större än nu. Antalet framröstade butiker ökade från 150 förra året till 204 i år. De fem vinnarbutikerna får en vinstsumma på 20.000 kronor vardera att skänka till valfri välgörenhetsorganisation och i år skänks prispengarna på sammanlagt 100.000 kronor till Barncancerfonden, Min Stora Dag, Rädda Barnen i Ukraina, Sjöräddningssällskapet Käringön och Städa Sverige.

”Det är så roligt att ta del av alla motiveringar. Det finns enormt mycket kreativitet och engagemang runt pant i Sveriges butiker. Vissa satsar på toppmoderna maskiner, andra har en service utöver det vanliga. Några har satsat på extra trevlig inredning, eller möjlighet att panta dygnet runt. Det är bara fantasin som sätter gränser”, säger Lil Berger, marknadsförare på Pantamera.

Här är de fem svenska butiker i Sverige som har fått utmärkelsen Årets Pantbutik (kategorierna grundar sig på de motiveringar som kunderna har skickat in):
Årets fullkomligaste: ICA Supermarket Arons i Hjärnarp, Skåne
Årets flinkaste: Hemköp Ellös på Orust, Bohuslän
Årets hyggligaste: Nelins Livsmedelsbutik i Uppsala, Uppland
Årets värdefullaste: Handlar’n i Nyåker, Västerbotten
Årets modigaste: ICA Supermarket i Mathyttan, Dalarna

Den sistnämnda butiken får utmärkelsen för att man vågat satsa på en supermodern pantmaskin.
”Trots att det är ett litet samhälle så håller butiken en hög standard och är med i tiden”, skriver en kund i motiveringen.

”Smidigt, snabbt, enkelt och fräscht är omdömen som återkommer i nomineringarna. Men även trevligt bemötande och känslan av att butiken är med och skapar stolthet i bygden, när man satsar lite extra”, berättar Lil Berger.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front