Ökad sysselsättning väntas inom parti- och detaljhandel

PUBLICERAD: 18 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Arbetsgivare inom handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten, vilket är goda nyheter, om trenden håller i sig”, säger Lars Forseth, VD ManpowerGroup.|Inom dessa branscher förväntas sysselsättningen öka mest under hösten (Graf ManpowerGroup)

Arbetsgivare inom parti- och detaljhandeln förväntar sig en rejält ökad sysselsättning under hösten 2018. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.
Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +16 procent, en ökning från föregående kvartals prognos med sju procentenheter. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, enligt Arbetsmarknadsbarometern.

”Att arbetsgivare nomi handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten är goda nyheter, om trenden håller i sig. Men samtidigt upplever svenska företag i flera andra branscher att det blir allt svårare att rekrytera. I dag har vi den mest omfattande kompetensbristen i Sverige på 12 år, enligt vår senaste undersökning Talent Shortage”, säger Lars Forseth, VD på ManpowerGroup.

Även inom den svenska tillverkningsindustrin förväntas en 16-procentig sysselsättningsökning under hösten och andra branscher, där sysselsättningen väntas öka markant, är hotell- och restaurangbranschen (+14 procent) och byggbranschen (+13 procent).

Sysselsättningstrenden på +8 procent inför det fjärde kvartalet för Sverige som helhet är den näst starkaste jobbprognosen under de senaste fem åren.
Sysselsättningstrenden definieras som den andel arbetsgivare, som tror att sysselsättningen ökar, minus den andel, som tror att den minskar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Evolabel siktar på ökning på den amerikanska marknaden

Den svenska tillverkaren av print-and-apply maskiner, Evolabel, visade sina lösningar på interpack. Evolabel är en stor leverantör av den här typen av märkningsutrustningar, men man jobbar lite i det tysta.
Magnx

Nu ökar användningen av plastbärkassar

Årsförbrukningen i Sverige för typen av plastbärkassar som mat vanligtvis bärs hem i var 17 kassar per person under 2022. Det är en liten ökning från 2021.
glada påsar

Europapremiär för digital etikettstans

Packnews bevakade den nyligen avslutade Fespamässan i München. Hos företaget Jwei var en digital etikettstans för små och större etikettproduktioner var en av nyheterna.
Primotek_Rise-1024x768x

Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning i Polen.
Pruszynski - packed productx