Ökad sysselsättning väntas inom parti- och detaljhandel

PUBLICERAD: 18 september 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Arbetsgivare inom handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten, vilket är goda nyheter, om trenden håller i sig”, säger Lars Forseth, VD ManpowerGroup.|Inom dessa branscher förväntas sysselsättningen öka mest under hösten (Graf ManpowerGroup)

Arbetsgivare inom parti- och detaljhandeln förväntar sig en rejält ökad sysselsättning under hösten 2018. Det visar ManpowerGroups Arbetsmarknadsbarometer.
Sysselsättningstrenden för det fjärde kvartalet 2018 ligger på +16 procent, en ökning från föregående kvartals prognos med sju procentenheter. Jobbprognosen för Sverige som helhet ligger på +8 procent, enligt Arbetsmarknadsbarometern.

”Att arbetsgivare nomi handeln lämnar en stark jobbprognos för hösten är goda nyheter, om trenden håller i sig. Men samtidigt upplever svenska företag i flera andra branscher att det blir allt svårare att rekrytera. I dag har vi den mest omfattande kompetensbristen i Sverige på 12 år, enligt vår senaste undersökning Talent Shortage”, säger Lars Forseth, VD på ManpowerGroup.

Även inom den svenska tillverkningsindustrin förväntas en 16-procentig sysselsättningsökning under hösten och andra branscher, där sysselsättningen väntas öka markant, är hotell- och restaurangbranschen (+14 procent) och byggbranschen (+13 procent).

Sysselsättningstrenden på +8 procent inför det fjärde kvartalet för Sverige som helhet är den näst starkaste jobbprognosen under de senaste fem åren.
Sysselsättningstrenden definieras som den andel arbetsgivare, som tror att sysselsättningen ökar, minus den andel, som tror att den minskar.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x