Ökad prestanda med Interrolls prisade Smart Pallet Mover

PUBLICERAD: 24 juni 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Smart Pallet Mover är en pallhanteringslösning för automatisering av palltransporter. (Bild Interroll)|Smart Pallet Mover är ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem. (Bild Interroll)

Schweiziska automations- och materialhanteringsspecialisten Interroll har utvecklat Smart Pallet Mover – ett prisbelönt flexibelt och modulärt pallhanteringssystem.

Interroll skriver i ett pressmeddelande att deras Smart Pallet Mover ger imponerande fördelar för kunder och användare genom att automatisera arbetsprocesser och undvika manuella aktiviteter i säkerhetskritiska områden. Detta sker genom att Smart Pallet Mover med automatisk hanterar pallens arbetsflöde via buffring, sortering, sekvensering och lyftning vid rätt tidpunkt.

Smart Pallet Mover är ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem. (Bild Interroll)

Enligt Interroll optimerar man avkastningen på gjorda investeringar (ROI) med Smart Pallet Mover och eliminerar dyra produktionsavbrott samt minskar risken för olyckor under drift.

Smart Pallet Mover är en pallhanteringslösning för automatisering av palltransporter i närheten av tillverkningsmaskiner och för produktionsrelaterade plock- och sekvenseringsprocesser, vilken också kan användas i Industri 4.0-miljöer. Lösningen är utformad för att transportera, sortera och buffra lådor eller pallar, som väger upp till tusen kilo.

Smart Pallet Mover betecknas som ett mobilt och autonomt fungerande materialflödessystem, som kan användas till exempel som ett kostnadseffektivt komplement till eller ersättning för gaffeltruckar eller förarlösa så kallade AGV:er.

Smart Pallet Mover-lösningen består av olika moduler där det i centrum finns en mobil enhet (SM1000 Mover) som kör vid transportbandslösa sektioner och flyttar pallar, som finns där. I lösningen ingår också ett transferfordon (SM2000 Transfer Car) som rör sig på ett spår och kan transportera pallar mellan parallella transportbandssektioner.

Redan innan Smart Pallet Mover lanserades officiellt hade det nya konceptet prisbelönats internationellt. Dels tilldelades lösningen Red Dot Award, Product Design 2021, för sin designkvalitet och grad av innovation, och dels utsågs den som en av finalisterna i 2021 års upplaga av det globalt kända intralogistikpriset Ifoy Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year Award).

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax