Ökad kapacitet för förpackningsföretag

PUBLICERAD: 26 september 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Profilskaparens investering i en ny maskinlinje bäddar för en högre kapacitet på förpackningar i små och stora volymer.

Stockholmsbaserade Profilskaparen har infört en ny och förstärkt produktionslinje i sin fabrik för tillverkning av förpackningar.

Sedan höstens intåg har Profilskaparen investerat i en serie nya maskiner. Tillsammans har dessa utvecklats till en semiautomatisk produktionslinje för tillverkning av klädda förpackningar. Dessa moment har tidigare gjorts manuellt i verksamheten, vilket har begränsat volymerna och har varit mer tidskrävande. Den nya maskinerna kompletterar den befintliga maskinparken hos företaget.

Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen.

– Med den här investeringen blir vi än mer flexibla och kan erbjuda våra kunder både små och stora volymer, säger Andreas Wigerman, vd för Profilskaparen i ett pressmeddelande.

Funnits i 40 år

Profilskaparen har tillverkat förpackningslösningar i snart 40 år. Ökad kapacitet, ett minskat miljöavtryck samt ett bredare sortiment blir effekterna av den nya maskinlinjen.

– Nu kan vi leverera skräddarsydda produktioner i både små och stora volymer utan problem. Den nya produktionslinjen bidrar även till minskad materialåtgång och minskade transporter, säger Andreas Wigerman.

Från ax till limpa

Familjeföretagets fabrik i Länna har 1 740 kvadratmeter, cirka 800 kvadratmeter står produktionen för, Resterande kvadratmetrar innefattar lager, kontor och ett showroom. All produktion sker i det egna huset.

– Vi gör allt, från ax till limpa här i Länna. Med vår nya utrustning producerade vi i augusti bland annat en exklusiv låda åt Arvid Nordquists jubileumsbok om kaffe. En ask med lock, helt klädd i mörkbrunt obestruket papper med guldfoliering. I botten av asken är en lyftplatta med bomullsband, berättar Andreas Wigerman.

En boxmaskin installerades under hösten hos Lännaföretaget Profilskaparen.

 

Läs vidare

Ellco Etikett först med Mark Andy Digital Series HD i Norge

Den norska etikettproducenten Ellco Etikett har installerat en Mark Andy Digital Series HD-press i sin anläggning i Gjelleråsen i Nittedal, nära Oslo.
Ellco-1588-768x559x

Ny toner med upp till 60 procent återvunnet innehåll

Xeikon introducerar nu Cheetah 3.0-versionen i sin tonerpresserie. Här inkluderas nya ECO-toner som en viktig del.
Xeikon

Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo i Bryssel.
surepress

Heidelberg och Gallus uppgraderar digitala etikettlösningar

Heidelberg och deras dotterbolag Gallus kommer att visa en rad nya digitala lösningar på Labelexpo Europe 2023.
Gallus-at-labelexpo

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning