O-I skänker unika flaskor till George Washingtons whisky

PUBLICERAD: 27 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Glasgiganten O-I:s klassiska Pinch Grandeur-flaskor används till två nya single malt whiskies

I staten Virginia i USA ligger herrgården Mount Vernon, som i mitten av 1700-talet var privatbostad åt USA:s förste president George Washington. På ägorna lät Washington bygga ett speciellt skotskinspirerat whiskydestilleri, som dessvärre förstördes i en brand i början på 1800-talet. Destilleriet restaurerades i början av det här seklet och tillverkning av unik skotsk single malt whisky, tillverkad efter George Washingtons egna recept, inleddes år 2006.
Två sådana whiskykvaliteter är nu färdiglagrade och klara för försäljning och de är tappade på flaskor som skänkts av globala glasgiganten O-I (Owens Illinois).

O-I-flaskorna kommer från företagets flaskserie Covet Classics och de har modellbeteckningen Pinch Grandeur. De fyrkantiga flaskorna har en ren, enkel men elegant stil och har stora ytor för etiketter och grafisk dekoration.

”Att få bidraga till detta projekt är en riktig ära för O-I. Förutom att stödja et antal viktiga organisationer uppmärksammas också spritindustrins rika historia och framtid i USA”, säger John Zanini, chef för O-I:s försäljning i Nordamerika inom kategorin sprit.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}