O-I lanserar global bok om design av glasförpackningar

PUBLICERAD: 11 december 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på några av de glasförpackningar

USA-baserade glasjätten Owens-Illinois (O-I) har lanserat en global designbok om glasförpackningar, som är tänkt att inspirera och ge friska idéer till varumärkesägare och designers världen över och bidra till nya och spännande förpackningslösningar för livsmedel och drycker.

”Många undersökningar visar att konsumenterna älskar glasförpackningar. Det är bara glas som kan framkalla den där speciella känslan. Känslan när du hämtar en iskall ölflaska. Känslan när du öppnar din glasburk med ditt favoritpålägg. Känslan när du ser vinkyparen korka upp flaskan med din älsklingschampagne…”, skriver O-I:s VD Andres Lopez i förordet till boken.

I boken har O-I samlat mer än 100 spännande och innovativa designlösningar för glasförpackningar från hela världen och enligt företaget representerar urvalet den skönhet, mångsidighet, varumärkesdifferentiering, färg, form och dekorationsvariation, som kan uppnås med glas ”och som inget annat förpackningsmaterial kan matcha”.

Urvalet i boken är nya glasförpackningar – flaskor, burkar, etc. – som utvecklats och designats under de senaste fem åren av O-I:s designteam, antingen som egna uppdrag eller i samarbete med kundernas designbyråer. Urvalet visar bredden på O-I:s designkompetens och illustrerar också hur olika kulturella normer påverkar varumärkesägarnas designkoder på de fem kontinenter, där O-I har verksamheter och tillverkning.

”Boken är inte bara en samling vackra bilder. Den är också en berättelse om varumären och konsumenttrender under de senaste åren”, säger Marie-Laure Susset, som är marknadschef för O-I Europe.

Boken distribueras till O-I:s kunder och till ledande designbyråer över hela världen. Det går också att ansökan om ett exemplar via info@o-i.com

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x