O-I hjälpte Rocker Spirits att få en spritflaska som “rockar”

PUBLICERAD: 29 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Rocker Spirits ”rockande” flaskor har en unik utformning som skiljer dem från konkurrenterna.|Rocker Spirits flaskor tillverkas av globala glasjätten O-I (Owens-Illinois).

Globala glasjätten O-I (Owens-Illinois) hjälpte det amerikanska minidestilleriet Rocker Spirits i Littleton, Colorado att utveckla en spritflaska som ”rockar”, både bildligt och bokstavligt… 
Flaskdesignen, som skapades gemensamt av O-I och Rocker Spirits, har en unik utformning, som ger Rocker Spirits produkter en distinkt identitet redan vid första anblicken.

Duston Evans, som är en av grundarna till Rocker Spirits, hade en bestämd idé kring hur det lilla spritdestilleriets flaskor skulle vara utformade. Faktum är att hela hans medverkan i destilleriet och dess verksamhet byggde på att man hade en förpackningslösning, som var unik och totalt skilde sig från konkurrenterna.

”Jag ville inte att vi skulle vara som alla andra fyrkantiga flaskor. Om vi inte kunde få fram en flaska som ”rockar”, så ville jag inte ägna mig åt spritindustrin. Och vi lyckades. Vi slog knock på konkurrenterna!”, säger Duston Evans.

Duston Evans tog kontakt med O-I och deras utvecklingsteam för nya produkter vid koncernens huvudkontor i Perrysburg, Ohio och tillsammans utvecklade de den annorlunda flaskan.

Designen till den unika flaskan baseras på en gammal matoljekanna från 1930-talet, där man använde en speciell ”tilt”-metod vid upphällningen. Genom att ”vagga” (rocka) flaskan fram och tillbaka kunde man styra mängden olja, som hälldes upp. Rocker Spirits-flaskan fick en liknande utformning och kännetecknas av att den har en rund form med tillplattade sidor och en distinkt hals, som inte är placerad mitt uppe på flaskan utan förskjuten åt sidan. Glasflaskan är dessutom försedd med en markant ”motvikt” i botten, som både gör att flaskan kan stå stadigt och som underlättar den ”rockande” rörelsen, när innehållet ska hällas upp.

Den annorlunda ”rockande” flaskan används nu av Rocker Spirits till deras spritprodukter, som omfattar rom, whisky och vodka.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432