Danska plastförpackningsproducenten Færch Plast A/S har fått patent på en banbrytande design av ett nytt livsmedelstråg, som reducerar höjden vid stapling med hela 67 procent. Helt kort innebär den nya designen att trågets ytterkant har fått en speciell försänkning, som gör att staplingshöjden per tråg minskas från fem millimeter till endast en millimeter!
Færch Plast skriver i ett pressmedelande att förändringen i trågets ytterkanter inte har haft någon negativ inverkan på trågens kvalitet eller styrka. I stället får man miljömässiga och logistiska fördelar, eftersom det nya tråget blir mindre än konventionella tråg.
Med det nya plasttråget och den lägre staplingshöjden kan man nu få plats med 1,1 miljoner tråg per lastning mot tidigare 290.000 tråg vid fem millimeters staplingshöjd.
”Vi är mycket stolta över att vi nu kan erbjuda branschen en innovativ produkt, som vi nu också har fått patenterad. Lösningen innebär att trågen kan staplas betydligt tätare än tidigare, vilket innebär att det blir plats till tre gånger så många tråg i samma lastenhet”, säger Jesper Emil Jensen, Sales Director North, ROW & Marketing hos Færch Plast.
Færch Plast skriver också att den patenterade trågdesignen säkerställer att trågen blir helt likformiga och kan hanteras och skiljas åt i en förpackningslinje utan problem, trots att de sitter så tätt tillsammans.
”Vi vet att det är viktigt för våra kunder att kvaliteten är på topp. I en helt automatiserad tillverkning är det viktigt att undvika produktionsstopp”, säger Jesper Emil Jensen.