Nytt system för spårning av lastpallar och containrar

PUBLICERAD: 1 mars 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Med Cheps nya spårningssystem Portfolio+Plus kan kunderna online få besked om bland annat beräknad ankomsttid för pall- och containerleveranser.

Företaget Chep, global leverantör av poolingtjänster för lastpallar och containrar, lanserar ett nytt nätbaserat system för leveransspårning i Europa. Systemet gör det möjligt för kunder att online få information om den beräknade ankomsttiden och få leveransbevis för sina lastpalls- eller containerlaster från Chep.
Chep skriver i ett pressmeddelande, att det nya systemet inte bara ger snabbare svar på kundförfrågningar, utan också minskar det administrativa arbetet och möjliggör en effektivare planering hos kunderna.

Grundstenarna i det nya spårningssystemet utgörs av Cheps programvara för elektronisk beställning och spårning, Portfolio+Plus™, tillsammans med transporthanteringssystemet Lean Logistics.

Det nya spårningssystemet har bland annat testats i Spanien, där landets största mejeri Capsa deltog i en pilotstudie.
”Den nya funktionen att begära beräknad ankomsttid och leveransbevis online är mycket användbar för vår logistikpersonal. Den har gjort stor skillnad för hur länge vi måste vänta på information”, säger Capsas logistikchef Pere Joan Massó.

Varje år gör Chep över 6.000 rutter i Europa. Årligen transporteras mer än 600 miljoner pallar och containrar över 284 miljoner kilometer.

”Portfolio+Plus har gjort underverk för effektiviseringen av kundövervakning och hanteringen av beställningar och flöden för lastpallar och containrar. Detta gör det möjligt för våra kunder att lägga större fokus på sina verksamheter, istället för på pallhantering”, säger Cheps supply chain-chef i Europa, Enrique García Montañés.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x