Nytt material till flexibla förpackningar med fönster

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på flexibla förpackningar med genomskinliga fönster

USA-baserade förpackningskoncernen Sonoco lanserar ett nytt transparent förpackningsmaterial, som används till flexibla förpackningar, där konsumenten kan se hela eller delar av innehållet.
Materialet, som fått namnet ClearGuard™, har utmärkta barriäregenskaper vilket ger fullgott skydd åt känsliga produkter som kakor, kex, snacks, torkat kött samt olika typer av mellanmålsprodukter.

Sonoco skriver i ett pressmeddelande att ClearGuard är ett utmärkt alternativ till andra flexibla material som aluminiumfilm eller metalliserade filmer, eftersom det är transparent och därmed möjliggör genomskinliga flexibla förpackningar eller förpackningar med fönster. 

”Konsumenterna vill kunna se produkten inne i förpackningen och då är det viktigt att man erbjuda förpackningar som har den egenskapen samtidigt som de bevarar produkternas färskhet och kvalitet. ClearGuard har exceptionellt låg genomträngningshastighet för syre och vattenånga, vilket skyddar det förpackade livsmedlet och ger lång hållbarhet”, säger Sonocos marknadsförings- och innovationschef Marcy Thompson.

ClearGuard har också mycket goda tryckegenskaper och kan lamineras med andra material för att uppnå olika strukturalternativ. 

Sonoco skriver att ClearGuard-förpackningar även kan användas till djurmat, framförallt sådana produkter som är bakade, torkade, frystorkade eller fuktiga.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x