Nytt material till flexibla förpackningar med fönster

PUBLICERAD: 5 april 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på flexibla förpackningar med genomskinliga fönster

USA-baserade förpackningskoncernen Sonoco lanserar ett nytt transparent förpackningsmaterial, som används till flexibla förpackningar, där konsumenten kan se hela eller delar av innehållet.
Materialet, som fått namnet ClearGuard™, har utmärkta barriäregenskaper vilket ger fullgott skydd åt känsliga produkter som kakor, kex, snacks, torkat kött samt olika typer av mellanmålsprodukter.

Sonoco skriver i ett pressmeddelande att ClearGuard är ett utmärkt alternativ till andra flexibla material som aluminiumfilm eller metalliserade filmer, eftersom det är transparent och därmed möjliggör genomskinliga flexibla förpackningar eller förpackningar med fönster. 

”Konsumenterna vill kunna se produkten inne i förpackningen och då är det viktigt att man erbjuda förpackningar som har den egenskapen samtidigt som de bevarar produkternas färskhet och kvalitet. ClearGuard har exceptionellt låg genomträngningshastighet för syre och vattenånga, vilket skyddar det förpackade livsmedlet och ger lång hållbarhet”, säger Sonocos marknadsförings- och innovationschef Marcy Thompson.

ClearGuard har också mycket goda tryckegenskaper och kan lamineras med andra material för att uppnå olika strukturalternativ. 

Sonoco skriver att ClearGuard-förpackningar även kan användas till djurmat, framförallt sådana produkter som är bakade, torkade, frystorkade eller fuktiga.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning