Nytt lim för avtvättbara självhäftande etiketter

PUBLICERAD: 1 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Med självhäftande limmet Fulltak SE 8301 klarar självhäftande flasketiketter två timmar i is och vatten utan att lossna. Samtidigt är etiketterna enkla att tvätta bort i returhanteringen.

Limspecialisten H. B. Fuller har utvecklat ett nytt vattenbaserat lim för självhäftande etiketter för returflaskor. 
Bakom innovationen ligger en egenutvecklad polymerteknologi, som gör att det blir betydligt enklare för dryckesproducenter att effektivt tvätta bort självhäftande etiketter från returflaskor, innan dessa kan återfyllas.

H.B. Fuller skriver i ett pressmeddelande att det nya limmet, som har beteckningen Fulltak™ SE 8301, förenar optimal märkningsprestanda med utmärkta egenskaper för enkel etikettavskiljning. 

Flaskor med etiketter med Fulltak SE 8301klarar enligt H.B. Fuller två timmars förvaring i is/vatten utan att lossna. Vid avtvättning med varm lutlösning avlägsnas etiketterna enkelt och effektivt utan att lämna några limrester på flaskorna. Vid avtvättningen stannar allt lim kvar på etiketten, vilket minimerar kontaminering av tvättvattnet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Lignin Industrier säkrar tjugofem miljoner kronor i nyemission

Svenska greentech-företaget Lignin Industries tar in 25 miljoner kronor i en nyemission och fortsätter sin satsning på produktion av biobaserad plast med lignin som råvara skriver Nordisk Bioplastförening.
lignin-emission-utvald

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x