Nytt lim för avtvättbara självhäftande etiketter

PUBLICERAD: 1 juni 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Med självhäftande limmet Fulltak SE 8301 klarar självhäftande flasketiketter två timmar i is och vatten utan att lossna. Samtidigt är etiketterna enkla att tvätta bort i returhanteringen.

Limspecialisten H. B. Fuller har utvecklat ett nytt vattenbaserat lim för självhäftande etiketter för returflaskor. 
Bakom innovationen ligger en egenutvecklad polymerteknologi, som gör att det blir betydligt enklare för dryckesproducenter att effektivt tvätta bort självhäftande etiketter från returflaskor, innan dessa kan återfyllas.

H.B. Fuller skriver i ett pressmeddelande att det nya limmet, som har beteckningen Fulltak™ SE 8301, förenar optimal märkningsprestanda med utmärkta egenskaper för enkel etikettavskiljning. 

Flaskor med etiketter med Fulltak SE 8301klarar enligt H.B. Fuller två timmars förvaring i is/vatten utan att lossna. Vid avtvättning med varm lutlösning avlägsnas etiketterna enkelt och effektivt utan att lämna några limrester på flaskorna. Vid avtvättningen stannar allt lim kvar på etiketten, vilket minimerar kontaminering av tvättvattnet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium