Nytt lättviktsmaterial för etikettering inom livsmedel

PUBLICERAD: 29 januari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

UPM Raflatacs nya lätta etikettmaterial PP Lite är avsett för etikettering av hårda behållare med släta ytor inom produktområden som livsmedel|hushåll och hygien.

Finska etikettmaterialleverantören UPM Raflatac lanserar ”PP Lite” – ett självhäftande lättviktsmaterial för etikettering av styva behållare inom produktområden som livsmedel, hushåll och hygien.
Raflatac skriver i ett pressmeddelande att alla beståndsdelarna i det nya materialet – såväl själva etikettskiktet som det självhäftande limmet och releaseskiktet – har lägre vikt än andra, motsvarande etikettmaterial.

”Hela leveranskedjan får nytta av PP Lites resurseffektivitet. Lägre transportvikter innebär mindre koldioxidutsläpp och materialets lägre vikt innebär mindre slitage och färre rullbyten i etikettpressen. Materialet genererar dessutom mindre spill”, skriver Raflatac i sitt meddelande.

PP Lite betecknas som ett uthålligt alternativ för leverantörer som vill ha etiketter till hårda förpackningar med släta ytor.

PP Lite är utvecklad för Raflatacs EMEIA-marknad, dvs Europa-Mellanöstern-Indien-Afrika.

”PP Lite använder 16 procent mindre material, minskar energi- och vattenförbrukningen med 15 procent och reducerar utsläppen av växthusgaser med 18 procent”, förklarar Päivi Knihti, affärsområdeschef för UPM Raflatac EMEIA.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x