Nytt inspektionssystem ger ökad livsmedelssäkerhet

PUBLICERAD: 1 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Ishidas nya IX-EN är en kostnadseffektiv instegsmodell med stor mätkänslighet.

Ishida Europe har lanserat en helt ny serie av röntgenbaserade inspektionssystem, som kan hjälpa livsmedelstillverkare och packare att öka säkerheten.
Tre olika avancerade röntgensystem ingår i serien och dessa är anpassade för inspektion av olika typer av produkter som bröd- och mejeriprodukter, fågel, kött, grönsaker, cerealier, m fl.

Katarina Elner-Haglund, ansvarig för maskinnyheter i tidningen nord emballage, skriver i senaste numret, att den nya IX-serien från Ishida erbjuder ett driftsäkert system och kräver minimalt med underhåll. Det ger mycket hög säkerhet vid detektering av främmande föremål och garanterar att en kontaminerad produkt inte passerar vidare. Förutom en extrem känslighet för främmande tillsatser har systemet också möjlighet att detektera om produkter eller delar saknas.

IX-serien består av tre avancerade röntgensystem. IX-EN är en kostnadseffektiv instegsmodell med stor mätkänslighet och den passar utmärkt för produkter som exempelvis bröd, skivad ost och konditorivaror.
IX-GN ger högsta säkerhet genom att exempelvis detektera mycket små föroreningar, som stålflisor med en diameter ner till 0,3 mm. Material som aluminium, glas, sten, gummi, plast kan upptäckas även vid höga linjehastigheter. 
IX-G2-serien erbjuder den allra högsta nivån för kvalitetssäkring. Den passar för komplexa produkter, inklusive fågel, kött, grönsaker, cerealier. Dubbla energisensorer upptäcker vad andra inspektionssystem missar, när det gäller oönskade tillsatser med låg täthet. Systemen kan fås även för detektering av större produkter

”IX-serien innehåller den allra senaste teknologin inom bildbehandling och systemet är extremt kompetent, vilket ger största konsumentsäkerhet”, konstaterar Ciaran Murpy, som är affärsområdeschef för kvalitetskontroll inom Ishida Europe.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x