Nytt eventkoncept ska förmedla ”360 graders” grafisk inspiration

PUBLICERAD: 29 mars 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Nordic Printtech ska förmedla ”360 graders” kunskap och inspiration inom det grafiska området.|En av initiativtagarna till Nordic Printtech är Johan Holmström på Enigraf i Löddeköpinge.

Nordic Printtech är namnet på ett nytt eventkoncept, där ett stort antal ledande företag och leverantörer inom den grafiska branschen samlar sina experter för att förmedla ”360 graders” kunskap och inspiration.
Den första upplagan av Nordic Printtech  den 11 maj i år och platsen blir Flint Groups anläggning i Trelleborg.

Nordic Printtech anordnas av Flint Group, Enigraf, Esko, Largo, Miller Graphics, UPM Raflatac, Xeikon, IST, ITL och R&J Graphic. Syftet med konceptet är att samtidigt samla experter från olika leverantörer på samma ställe,  vilket ger besökaren en unik möjlighet att inhämta kunskap och inspiration.  

En av initiativtagarna till konceptet och nätverket är Johan Holmström från Enigraf.

”Vi startade detta för att jag känner att det behövs ett forum, där olika idéer och visioner kan diskuteras. Detta kan resultera i ett nytt tankesätt och en positiv utveckling.  Jag är övertygad om, att ett samarbete mellan olika leverantörer är fördelaktigt och skapar bättre förutsättningar för såväl kunder som för branschen i sin helhet”, säger Johan Holmström.

Vid eventet den 11 maj bjuds besökaren på en dag med framtiden i fokus. Här får man chansen att lära sig mer om nyheter inom pre-press, material, kulörer, kliché, tryckpressar, inspektion, rengöring och kulörkontroll. 

Mer info om Nordic Printtech 2017 finns HÄR.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x