Nytt etiketthanteringssystem baseras på publik molnlösning

PUBLICERAD: 19 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

NiceLabels molnbaserade system är lämpligt för etikettering inom industri, detaljhandel, m fl.

Slovenienbaserade etikettföretaget NiceLabel. som utvecklar mjukvara för etikettdesign och etiketthanteringssystem, lanserar marknadens första etiketthanteringssystem. som är baserat på en publik molnlösning. Systemet är utformat för att ge företag möjlighet att snabbt och digitalt förändra sina fabriks- och lageretiketteringsprocesser.

Molnlösningen, som kallas Label Cloud och är en så kallad ”software-as-a-service”-lösning, baseras på NiceLabels Label Management System.

NiceLabel uppger att Label Cloud medför fördelar, inklusive lägre kostnader, då det inte behövs några investeringar i IT-infrastruktur. Systemets användarvänlighet innebär också att det inte krävs särskilda IT-kunskaper för att designa och börja använda nya etiketter. Lösningen medför även snabbare processer och time-to-market. Dessutom kan kvalitetssäkringen digitaliseras, vilket minimerar krav på manuella processer för kvalitetskontroller, samtidigt som risker och felkällor minimeras.

Med systemet kan användare från centralt håll hantera etikettdesign, produktdata och kvalitetskontroll, samtidigt som filialer, leverantörer och partners får tillgång till informationen via molnet, så att de kan skriva ut sina etiketter lokalt.  

”Marknaden för etiketteringsprogram har inte ändrats särskilt mycket under de senaste tio åren, men med lanseringen av Label Cloud utvecklar vi branschen. Vi erbjuder kunder förenklade processer och möjlighet att skala upp sin verksamhet i takt med behoven”, säger Ken Moir, VP Marketing, NiceLabel.

Label Cloud, som baseras på Microsoft Azure, är idealisk bland annat för etikettering inom tillverkningsindustrin och etikettering av allergener och livsmedel, ommärkning inom detaljhandeln, leverantörsmärkning och lokal ommärkning. 

 

 

Läs vidare

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Tingstad Group köper Converflex i Örnsköldsvik

Tingstad Group fortsätter växa via uppköp. Nyss var det OptiPack i Sunne, nu har man köpt Converflex i Örnsköldsvik.
Paul-Jigbergx

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah