Nytt etiketthanteringssystem baseras på publik molnlösning

PUBLICERAD: 19 november 2018
UPPDATERAD: 25 januari

NiceLabels molnbaserade system är lämpligt för etikettering inom industri, detaljhandel, m fl.

Slovenienbaserade etikettföretaget NiceLabel. som utvecklar mjukvara för etikettdesign och etiketthanteringssystem, lanserar marknadens första etiketthanteringssystem. som är baserat på en publik molnlösning. Systemet är utformat för att ge företag möjlighet att snabbt och digitalt förändra sina fabriks- och lageretiketteringsprocesser.

Molnlösningen, som kallas Label Cloud och är en så kallad ”software-as-a-service”-lösning, baseras på NiceLabels Label Management System.

NiceLabel uppger att Label Cloud medför fördelar, inklusive lägre kostnader, då det inte behövs några investeringar i IT-infrastruktur. Systemets användarvänlighet innebär också att det inte krävs särskilda IT-kunskaper för att designa och börja använda nya etiketter. Lösningen medför även snabbare processer och time-to-market. Dessutom kan kvalitetssäkringen digitaliseras, vilket minimerar krav på manuella processer för kvalitetskontroller, samtidigt som risker och felkällor minimeras.

Med systemet kan användare från centralt håll hantera etikettdesign, produktdata och kvalitetskontroll, samtidigt som filialer, leverantörer och partners får tillgång till informationen via molnet, så att de kan skriva ut sina etiketter lokalt.  

”Marknaden för etiketteringsprogram har inte ändrats särskilt mycket under de senaste tio åren, men med lanseringen av Label Cloud utvecklar vi branschen. Vi erbjuder kunder förenklade processer och möjlighet att skala upp sin verksamhet i takt med behoven”, säger Ken Moir, VP Marketing, NiceLabel.

Label Cloud, som baseras på Microsoft Azure, är idealisk bland annat för etikettering inom tillverkningsindustrin och etikettering av allergener och livsmedel, ommärkning inom detaljhandeln, leverantörsmärkning och lokal ommärkning. 

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432