Nystart beviljad för två-årig utbildning i förpackningsteknik

PUBLICERAD: 29 januari 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Huvudman för utbildningen Förpackningsteknik är Kay Thrygg och hans företag Prepress & Print Developing. (Bild ppd)

I tuff konkurrens med andra utbildningar har Myndigheten för yrkeshögskolan beviljat utbildnings- och konsultföretaget Prepress & Print Developing tillstånd att starta nya omgångar av yrkeshögskoleutbildningen Förpackningsteknik.

Den två-åriga utbildningen sker i Helsingborg och de första intagen kommer att göras i augusti/september i år.

Utbildningen ger i grunden en bred kunskap om förpackningar från ´ax till limpa´, med tyngdpunkt på tekniska förutsättningar. Materialkunskap, tryckmetoder, barriärer för livsmedel, miljökrav och påverkan, logistik är ett axplock av ämnena som ingår i utbildningen.

”Det känns jättebra att såväl Yh-myndigheten som förpackningsbranschen är positiva till att fortsätt denna unika utbildning inom förpackningsteknik. Behovet av ny kunskap inom material, miljöpåverkan, barriärer, etc. är stort inom förpackningsbranschen. Nya materialkombinationer, biomaterial, intelligenta förpackningar och ökande mängd smarta förpackningslösningar inom näthandel är viktiga områden, som kommer att ingå i utbildningen”, säger Kay Thrygg, Prepress & Print Developing, som är initiativtagare och huvudman till nystarten av utbildningen.

Mer om utbildningen finns att läsa HÄR.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax