Nyhet från Avery Dennison: Speciella veganska etiketter!

PUBLICERAD: 9 mars 2022
UPPDATERAD: 25 januari

Avery Dennison har utvecklat en serie pappersbaserade ”veganska” etiketter där material och ingående ingredienser är garanterat fria från animaliska produkter, mm. (Bild Avery Dennison)|

Globala etikettjätten Avery Dennison har utvecklat en serie speciella etiketter för veganska produkter. Etikettmaterialet är garanterat fritt från animaliska produkter!

De veganska etiketterna är avsedda för applicering på förpackningar med veganska produkter av olika slag och de är utvecklade av Avery Dennison för att tillgodose krav och önskemål från personer som har en vegansk livsstil.

Avery Dennison skriver att material, etc. i deras serie av veganska etiketter inte innehåller några komponenter från djur och att inga djurförsök eller genmodifierade komponenter med animaliskt ursprung har använts vid tillverkning, etc.

Avery Dennison har fått sina veganska etiketter godkända av den oberoende organisationen EVE VEGAN®, som bildats av Vegan France, som arbetar för att främja veganska alternativ inom olika branscher, inklusive livsmedel och medicin.

Luuk Zonneveld, produktchef hos Avery Dennison. (Bild Avery Dennison)

I initialskedet består Avery Dennisons veganska utbud av sex etikettmaterial i papper, tre olika etikettlimkvaliteteter och två releasepappersalternativ. Komponenterna kan blandas och utformas efter kundernas behov och varje alternativ erbjuder samma prestanda som icke-veganska alternativ, både vad gäller konvertering och applicering. Avery Dennison uppger att man planerar att utöka sortimentet med nya pappersalternativ.

”En vegansk livsstil handlar inte bara om maten. Det är en filosofi och ett sätt att leva som fokuserar på att undvika djurexploatering för mat, kläder och allt annat man kan tänka sig – och detta sträcker sig förstås även in i förpackningsvärlden. Vi är glada över att vårt FoU-team har kunnat utveckla dessa innovativa etiketter och att vi kan hjälpa våra varumärkesägare att ta sitt engagemang och erbjuda veganska alternativ”, säger Luuk Zonneveld, produktchef för premiumetiketter hos Avery Dennison.

Enligt Avery Dennison är deras veganska etiketter lämpliga för applicering på förpackningar till veganska produkter inom kosmetika, hygien, livsmedel och drycker, m fl. och de är också unika försäljningsargument för veganska varumärken. Tack vare certifieringen kan företag och varunärkesägare låta konsumenterna veta att hela produkten – inklusive förpackning – följer veganska värderingar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}