Nye ägaren MM utser ny VD för kartongproducenten Kotkamills

PUBLICERAD: 13 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Päivi Suutari, 58, har utsetts till ny VD för finska MM Kotkamills. Hon tillträder sin nya post den 1 oktober i år. (Bild MM Kotkamills)

Päivi Suutari har utsetts till ny VD för finska kartongproducenten MM Kotkamills, som sedan drygt en månad ingår i den österrikiska kartongkoncernen Mayr-Melnhof Group. Hon efterträder Markku Hämäläinen, som varit VD i Kotkamills i sex år.

Päivi Suutari har arbetat i mer än 30 år inom kartong- och förpackningsindustrin (Stora Enso, Huhtamaki) och i flera länder i Europa och Asien. Hon har stor erfarenhet av att leda företag och människor. Sedan 2019 är hon anställd som chef för MM Kotkamills division för forskning, utveckling och innovation. Hon tillträder sin nya position som VD den 1 oktober i år.

”Att bli utsedd till verkställande direktör för MM Kotkamills är en stor ära. Kunskapen inom MM-gruppen och i MM Kotkamills är stor och produktionsanläggningarna är i gott skick. Att kombinera koncernens produktportfölj med personalens kompetens skapar en bra grund för att genomföra de pågående investeringarna, innovationerna och utvecklingen och för att anpassa strategin, samtidigt som företagets finansiella ställning förblir stark”, säger Päivi Suutari i en kommentar till sin utnämning.

Sedan drygt en månad ingår Kotkamills i den österrikiska kartongkoncernen Mayr-Melnhof Group (MM). Förvärvet, som först aviserades i december i fjol (Läs HÄR), stärker MM:s position på marknaden för jungfrulig fiberkartong (FBB) och kompletterar MM:s etablerade marknadsposition inom återvunnen kartong. Med köpet av Kotkamills får MM ett attraktivt sortiment av barriärkartonglösningar som kan ersätta polyetenbelagd kartong och köpet innebär också att MM ger sig in på den växande cupstock-marknaden. Dessutom diversifierar MM verksamheten med produktion av kraftpapper, där Kotkamills är en av de globala ledarna.

”Jag är glad att kunna tillkännage Päivi Suutaris utnämning till verkställande direktör för MM Kotkamills. Hon är en erfaren ledare och hennes uppgift blir nu att arbeta tillsammans med MM-gruppen för att skapa en gemensam strategi, som gör det möjligt för gruppen att ta en ledande position på marknaden för jungfrulig kartong och fortsätta den framgångsrika produktionen av mättat kraftpapper och sågat virke”, säger MM Groups VD och koncernchef Peter Oswald.

Päivi Suutari efterträder alltså Markku Hämäläinen, som varit VD i sex år och som nu lämnar bolaget i god anda.

”Efter ihärdiga ansträngningar hittade vi MM-gruppen och insåg att den är den bästa ägaren till nya Kotkamills och att den ger mer styrka och utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Det bästa på Kotkamills – och anledningen till att vi har lyckats nå våra mål – är vår personal. Kotkamills har ett fantastiskt team, bästa möjliga pappers- och kartongtillverkare och sågverksproffs. Jag vill tacka hela personalen för denna fantastiska sexåriga resa, och jag önskar alla lycka till. Med Päivi i spetsen kommer fortsättningen av denna framgångssaga att vara säker hos MM-gruppen även i framtiden”, säger avgående VD Markku Hämäläinen.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx