Nye ägaren MM utser ny VD för kartongproducenten Kotkamills

PUBLICERAD: 13 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Päivi Suutari, 58, har utsetts till ny VD för finska MM Kotkamills. Hon tillträder sin nya post den 1 oktober i år. (Bild MM Kotkamills)

Päivi Suutari har utsetts till ny VD för finska kartongproducenten MM Kotkamills, som sedan drygt en månad ingår i den österrikiska kartongkoncernen Mayr-Melnhof Group. Hon efterträder Markku Hämäläinen, som varit VD i Kotkamills i sex år.

Päivi Suutari har arbetat i mer än 30 år inom kartong- och förpackningsindustrin (Stora Enso, Huhtamaki) och i flera länder i Europa och Asien. Hon har stor erfarenhet av att leda företag och människor. Sedan 2019 är hon anställd som chef för MM Kotkamills division för forskning, utveckling och innovation. Hon tillträder sin nya position som VD den 1 oktober i år.

”Att bli utsedd till verkställande direktör för MM Kotkamills är en stor ära. Kunskapen inom MM-gruppen och i MM Kotkamills är stor och produktionsanläggningarna är i gott skick. Att kombinera koncernens produktportfölj med personalens kompetens skapar en bra grund för att genomföra de pågående investeringarna, innovationerna och utvecklingen och för att anpassa strategin, samtidigt som företagets finansiella ställning förblir stark”, säger Päivi Suutari i en kommentar till sin utnämning.

Sedan drygt en månad ingår Kotkamills i den österrikiska kartongkoncernen Mayr-Melnhof Group (MM). Förvärvet, som först aviserades i december i fjol (Läs HÄR), stärker MM:s position på marknaden för jungfrulig fiberkartong (FBB) och kompletterar MM:s etablerade marknadsposition inom återvunnen kartong. Med köpet av Kotkamills får MM ett attraktivt sortiment av barriärkartonglösningar som kan ersätta polyetenbelagd kartong och köpet innebär också att MM ger sig in på den växande cupstock-marknaden. Dessutom diversifierar MM verksamheten med produktion av kraftpapper, där Kotkamills är en av de globala ledarna.

”Jag är glad att kunna tillkännage Päivi Suutaris utnämning till verkställande direktör för MM Kotkamills. Hon är en erfaren ledare och hennes uppgift blir nu att arbeta tillsammans med MM-gruppen för att skapa en gemensam strategi, som gör det möjligt för gruppen att ta en ledande position på marknaden för jungfrulig kartong och fortsätta den framgångsrika produktionen av mättat kraftpapper och sågat virke”, säger MM Groups VD och koncernchef Peter Oswald.

Päivi Suutari efterträder alltså Markku Hämäläinen, som varit VD i sex år och som nu lämnar bolaget i god anda.

”Efter ihärdiga ansträngningar hittade vi MM-gruppen och insåg att den är den bästa ägaren till nya Kotkamills och att den ger mer styrka och utvecklingsmöjligheter för verksamheten. Det bästa på Kotkamills – och anledningen till att vi har lyckats nå våra mål – är vår personal. Kotkamills har ett fantastiskt team, bästa möjliga pappers- och kartongtillverkare och sågverksproffs. Jag vill tacka hela personalen för denna fantastiska sexåriga resa, och jag önskar alla lycka till. Med Päivi i spetsen kommer fortsättningen av denna framgångssaga att vara säker hos MM-gruppen även i framtiden”, säger avgående VD Markku Hämäläinen.

Läs vidare

Spartips för wellpappindustrin och dess kunder

Wellpappindustrin kan spara material via en enkel åtgärd enligt brittisk konsult.
1673597177195x

Omni Polymers gillar att återvinna flexibla plastförpackningar

josef-nat

Välkomnar EU:s föreslagna PPWR-regler – med viss kritik

European Bioplastics välkomnar EU:s föreslagna s.k. PPWR-regler för förpackningar och bioplaster – men med viss kritik…
eu-regler-PN-utvald

Svensk Plaståtervinning fick pris som Årets Impact-bolag

På Dagens Industris Gasell-gala i Stockholms stadshus fick Svensk Plaståtervinning ta emot priset som Årets Impact-bolag.
plast-impact-utvald

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x