Nya verkställande direktörer i Växjöplast och Mellerud Plast

PUBLICERAD: 16 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Växjöplasts avgående VD Adam Airosto (t. h.) hälsar sin efterträdade Niclas Ekström välkommen till företaget. (Bild Växjöplast)|Joakim Johannesson är ny VD för Emballator Mellerud Plast. (Bild Emballator)

Plastförpackningsföretagen Växjöplast och Mellerud Plast, vilka båda ingår i Emballator-gruppen, har fått nya verkställande direktörer.
Ny VD i Växjöplast är Niclas Ekström och ny VD i Mellerud Plast är Joakim Johannesson.

Emballator Växjöplasts nye VD Niclas Ekström kommer närmast från en mångårig tjänst hos Tetra Pak, där han bland annat tjänstgjort i Italien och Canada. De senaste 11 åren har han varit anställd hos Tetra Pak i Lund, där han bland annat varit ansvarig för utveckling och implementera av en global tillväxtstrategi inom två nya affärssegment; växtbaserade produkter och drycker för småbarn.

Niclas Ekström efterträder Adam Airosto, som varit VD för Växjöplast de senaste sex åren. Han har nu gått vidare till en tjänst som VD för företaget Swedrive i Lagan, som utvecklar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till olika branscher.

Joakim Johannesson är ny VD för Emballator Mellerud Plast. (Bild Emballator)

—————————————————-

Ny VD i Emballator Mellerud Plast sedan den 1 september är Joakim Johannesson.

Han kommer närmast från en tjänst som sälj- och marknadschef vid Somas Instruments i Säffle och han tidigare bland annat arbetat inom försäljning för Electrolux MTH System och Kverner samt varit affärsområdeschef i Metso.

”Inom Emballator finns en härlig laganda som borgar för fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett företag med stark förankring i lokalsamhället”, säger Joakim Johannesson i en kommentar till sin nya tjänst.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Thorbjörn Sagerström på DS Smith Norden ser en positiv trend för industrin

Vi kontaktade Thorbjörn Sagerström, vd på DS Smith i Norden och dessutom ordförande i Grafiska Föreningen, för att få hans synpunkt på läget för wellpapp- och kartongbranschen och för hans eget företag.
DSsmith1-1024x683-1x

Ny undersökning visar att svenskar är splittrade kring plastpåseskatten

Åsikterna om att plastpåseskatten försvinner är minst sagt splittrade, och över hälften av alla svenskar tycker det är viktigt att användningen av plastpåsar fortsätter att minska. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.
dreamstime_7756854x

Tidningen Packnews fyller 90 år!

I år fyller tidningen Packnews 90 år. En anmärkningsvärd ålder på en branschtidning, men en ålder som inte på något sätt avspeglas i kvaliten, tidningen är starkare och fräschare än någonsin. Här ger tidningens chefredaktör, Bo Wallteg, en kort bakgrund till de nittio åren.
Packnews-1_24-mailchimp-header-2

Transparent förpackning ger enklare återvinning

Som ett led i arbetet med att minska klimatavtrycket har isoleringproducenten Rockwool förändrat förpackningarna. Något som ökar återvinningsmöjligheterna med 85  procent enligt företaget.
ROCKWOOL förpackning