Nya verkställande direktörer i Växjöplast och Mellerud Plast

PUBLICERAD: 16 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Växjöplasts avgående VD Adam Airosto (t. h.) hälsar sin efterträdade Niclas Ekström välkommen till företaget. (Bild Växjöplast)|Joakim Johannesson är ny VD för Emballator Mellerud Plast. (Bild Emballator)

Plastförpackningsföretagen Växjöplast och Mellerud Plast, vilka båda ingår i Emballator-gruppen, har fått nya verkställande direktörer.
Ny VD i Växjöplast är Niclas Ekström och ny VD i Mellerud Plast är Joakim Johannesson.

Emballator Växjöplasts nye VD Niclas Ekström kommer närmast från en mångårig tjänst hos Tetra Pak, där han bland annat tjänstgjort i Italien och Canada. De senaste 11 åren har han varit anställd hos Tetra Pak i Lund, där han bland annat varit ansvarig för utveckling och implementera av en global tillväxtstrategi inom två nya affärssegment; växtbaserade produkter och drycker för småbarn.

Niclas Ekström efterträder Adam Airosto, som varit VD för Växjöplast de senaste sex åren. Han har nu gått vidare till en tjänst som VD för företaget Swedrive i Lagan, som utvecklar elmekaniska cylindrar, domkrafter och snäckväxlar till olika branscher.

Joakim Johannesson är ny VD för Emballator Mellerud Plast. (Bild Emballator)

—————————————————-

Ny VD i Emballator Mellerud Plast sedan den 1 september är Joakim Johannesson.

Han kommer närmast från en tjänst som sälj- och marknadschef vid Somas Instruments i Säffle och han tidigare bland annat arbetat inom försäljning för Electrolux MTH System och Kverner samt varit affärsområdeschef i Metso.

”Inom Emballator finns en härlig laganda som borgar för fortsatt tillväxt. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ett företag med stark förankring i lokalsamhället”, säger Joakim Johannesson i en kommentar till sin nya tjänst.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance