Nya traverskranar till världens största kartongmaskin

PUBLICERAD: 1 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Investeringarna på Billerud korsnäs anläggning på Gruvön uppgår till 5,7 miljarder kronor.

Billerud korsnäs väntar leverans av sex nya traverskranar till den planerade kartongmaskinen KM7 som blir världens största.

Billerud korsnäs nya kartongmaskin KM7 till anläggningen på Gruvön väntas tas i drift 2019. Projektet som går under namnet ”Next Generation” har en budget på 5,7 miljarder kronor och maskinen, den största i världen, ska bli 350 meter lång. Kapaciteten hamnar på 550 000 ton kartong årligen. Dematek, leverantör av lyftutrustningar,  har fått uppdraget att leverera sex nya traverskranar till maskinen.

Uttalat är sedan tidigare att satsningen på Gruvön görs mot bakgrund av en ökad efterfrågan på hållbara förpackningslösningar för mat och dryck runt om i världen. I kranleveransen ingår bland annat en 150 tons travers med en spännvidd om 29 meter. Den är även försedd med två hjälplyft på tio ton vardera, som till viss del skall arbeta automatiskt. Leveransen av traverskranarna sker i slutet av året och kommer under nästa år kommer de kunna kunna tjäna som montage- och byggkranar under projektet.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx