Nya Tetra Top innehåller nu mer än 80 % växtmaterial

PUBLICERAD: 25 april 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Den nya versionen av Tetra Top lanseras nu i USA som förpackning för källvattnet JUST Water.

Tetra Pak lanserar en ny version av vätskekartongförpackningen Tetra Top®. Förpackningen, som innehåller mer än 80 procent växtbaserat material, gör debut i USA för vattenmärket JUST™.
År 2013 vidareutvecklade Tetra Pak sitt Tetra Top-koncept och försåg förpackningen med en avskiljbar toppdel i plast. Förändringen gjorde förpackningen enklare att tömma och återvinna. Nu har Tetra Pak utvecklat konceptet ytterligare och lanserar nu en version, där såväl kapsyl som toppdel består av bioplast i form av högdensitet polyeten (HDPE) tillverkad av rörsocker. Tillsammans med den FSC-certifierade vätskekartongen i resten av förpackningen innebär detta att mängden växtbaserat material i den nya Tetra Top nu uppgår till 82 procent.

”Denna unika biobaserade kartongflaska representerar ytterligare en milstolpe i en lång rad av framgångsrika miljöinnovationer från Tetra Pak”, skriver företaget i ett pressmedelande.

Den nya Tetra Top-versionen får alltså sin debut i USA, där den lanseras på dricksvattenmarknaden som förpackning för Texas-baserade källvattnet JUST Water.

”Konsumenterna väljer JUST Water för att de uppskattar varumärkets kärnvärden och de vill att detta återspeglas i hela användarupplevelsen och då är en förpackning tillverkad av förnyelsebarta material inte bara bra för miljön utan också en klar konkurrensfördel. Vi är glada att vi kunnat utveckla en förpackning som är i linje med denna inriktning utan att behöva kompromissa med bekvämlighet eller funktionalitet”, säger Charles Brand, chef för Product Management & Commercial Operations inom Tetra Pak.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x