Två nya snabba läckagetestare för livsmedelsförpackningar

PUBLICERAD: 13 juni 2019
UPPDATERAD: 25 januari

Läckagetestarna LeakPointer 3 (bilden) och den större LeakPointer 3+ kan snabbt och säkert göra off line-kontroller av livsmedelsförpackningars täthet. (Bild Mocon)

Mocon (före detta Dansensor) lanserar en helt ny generation läckagetestare i LeakPointer-serien och väljer att satsa på hastighet i kombination med mycket hög precision.

Med den nya utrustningen blir det ännu lättare för företag att utföra snabba oförstörande off-line kontroller av livsmedelsförpackningars täthet – upp till 6 testcykler per minut kan utföras.

”Läckande förpackningar är vanligare än många tror och är även en potentiell risk till stora skador för livsmedelsföretag. Det kan då innebära dyra produktreturer och ett skadat varumärke. Nya LeakPointer 3 hjälper företag att enkelt och helt oförstörande utföra kontroller på sin egen produktion”, säger Mikael Sidmalm på Huddinge-baserade Proreg Control AB, som är återförsäljare i Sverige för Mocon (Dansensor).

Av de två nya läckagetestarna i LeakPointer-serien kan den större LeakPointer 3+ ta flera eller större förpackningar.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy