Nya polyolefiner från Sabic lämpliga till förpackningar

PUBLICERAD: 16 augusti 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Sabics nya polyolefiner kan bland annat användas för tillverkning av olika plastförpackningar.

Saudiarabiska polymerkoncernen Sabic, som är marknadsledande inom bland annat polyeten, polypropen och avancerade termoplaster, lanserar nu ett nytt produktsortiment inom C8 metalloscen polyeten (C8-mPE), polyolefinplastomer (POP) och polyolefineplast (POE). De nya produkterna tillverkas med Nexlene-teknologin, som är en unik processlösning med anpassad metalloscen-katalysator.

Produktportföljerna för C8-mPE och POP erbjuder ett brett egenskapsspektra, som kan möta kritiska utmaningar i många olika applikationer inom flexibla förpackningar, jordbruks- och industrifilm, inom byggindustrin och i konsumentprodukter. 

Materialen har utomordentlig processbarhet med mycket hög stabilitet på filmblåsan, lägre motorbelastning och lågt extruderingstryck. De mekaniska egenskaperna är extremt goda med mycket hög draghållfasthet, rivtålighet och punktionsresistens. Förseglingsegenskaper är kraftigt förbättrade och lägre förseglingstemperatur ger möjlighet att öka hastigheten i förpackningslinjen. Dessutom är den optiska klarheten i materialen utomordentlig, och den organoleptiska förmågan gör materialet högintressant inom hygienområdet.

POE-sortimentet vänder sig huvudsakligen till fordons- och skoindustrin samt till kabelindustrin. Bland fördelarna finns hög slagseghet och mycket bra lågtemperaturegenskaper. 

Sabics nya produktprogram distribueras av Distrupol Nordic, med verksamhet i Norden och Baltikum. Kundserviceteamet finns i Malmö och den tekniska försäljningen utgår från säljarnas olika geografiska områden. Försäljningschef är Björn Kjellberg, med placering i Malmö. Lager finns i Sverige, Danmark och Finland.
Distrupol är ett dotterbolag till Univar, som är en global distributör av bas- och specialkemikalier från mer än 8.000 tillverkare över hela världen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432