Nya grafiska utbildningar startar vid Brobygrafiska

PUBLICERAD: 28 januari 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Exempel på arbete av Marie Andersson

Yrkeshögskolan Brobygrafiska i Sunne meddelar att man av Myndigheten för yrkeshögskolan och i hård konkurrens har beviljats två nya grafiska högskoleutbildningar.
De båda utbildningarna – ”Visuell grafisk kommunikatör” och ”Grafisk förpackningstekniker” – är tvååriga och har plats för totalt 50 elever. Utbildningarna startat hösten 2018.

Utbildningen ”Grafisk förpackningstekniker” är en mycket teknisk utbildning med fokus på problemlösning och förbättringsarbete i världens tredje största bransch. Man studerar främst tekniska möjligheter och automatiska flöden.

Utbildningen ”Visuell grafisk kommunikatör” är en YH-utbildning inom grafisk design och kommunikation för både print och webb, från idé till färdig produkt. Denna utbildning är väl beprövad från Brobygrafiskas sida och man drev den senast 2016.

”Det känns extra kul att vi kommer kunna fortsätta att satsa på digitalisering och automatisering med Grafisk förpackningstekniker och Visuell grafisk kommunikatör. I och med detta stärker vi vårt medverkande i hela kedjan; från idé till förverkligande”, säger Per Branzén, verksamhetsansvarig, Brobygrafiska.

Förutom de två nu beviljade utbildningarna startar Brobygrafiska till hösten även sina ”flaggskeppsutbildningar”:  ”Grafisk formgivare/tekniker” och ”Förpackningsdesigner”. Det innebär att man kommer att ha totalt 110 sökbara platser till utbildningar, som är specialutformade utifrån de kompetenskrav, som förpacknings- och grafiska branschen efterfrågar.

Ansökningstiden börjar den 1 februari och sista ansökningsdag är den 13 maj. Utbildningsstart är den 27 augusti.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx