Nya formgjutningsmaskiner ger BEWi ökad kapacitet i Dorotea

PUBLICERAD: 10 oktober 2016
UPPDATERAD: 25 januari

BEWi:s cellplastlådor för förvaring och transport av färsk och frusen fisk har belönats av bland annat Norsk Designråd.

Norge-baserade BEWi Group, som är en ledande producent av bygg- och livsmedelsprodukter av expanderad polystyren (EPS) och expanderad polypropen (EPP), förstärker sin verksamhet i norra Sverige genom att investera i sin fabrik i Dorotea för utökad produktion av formgjutna element som fisklådor, byggprodukter, tekniska komponenter och produkter för förpackningsändamål.

BEWis fabrik i Dorotea tillverkar allt från grundisolering till kantelement och datasågade produkter för industrikunder. Nu investerar BEWi Group för att öka produktionskapaciteten, så att fabriken kommer att vara i drift året om. 

Investeringen i Dorotea innebär att ytterligare två formgjutningsmaskiner installeras, för att fabriken ska kunna tillverka formgjutna element helt i egen regi, bland annat fisklådor och andra produkter för förpackningsändamål. Den utökade kapaciteten förbättrar tillgänglighet och logistik och medför minskade transportsträckor, vilket bidrar till en bättre miljö och bättre kostnadseffektivitet.

Installationen kommer att vara klar under oktober.

Familjeföretaget BEWi bildades 1979 som en framgångsrik producent av fisklådor längst ut på den norska Tröndelagskusten. Genom åren har BEWi utvecklats till en nordisk företagsgrupp, som hanterar och kontrollerar hela kedjan från råvara till färdig produkt inom byggisolering, förpackningar och tekniskt emballage. BEWi har fem fabriker i Norge, sex i Sverige, fyra i Danmark och en i Finland.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish