Nya bläck från Domino ger säker märkning av ägg

PUBLICERAD: 8 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med Dominos nya bläck kan såväl vitas som bruna ägg förses med klar och kontrastrik bläckstrålemärkning.

Brittiska skrivar- och märkningsspecialisten Domino Printing Sciences har lanserat två nya bläck, som är godkända för livsmedelskontakt och utvecklade speciellt för direktmärkning på ägg.
Domino skriver i ett pressmeddelande att de nya bläcken är kompatibla med bolagets A420i– och A520i-system och att de vid användning av CIJ-skrivare (kontinuerlig bläckstråleskrift) ger tydligare märkning och högre kontrast än tidigare bläck för äggmärkning. Bläcken kan användas för märkning av såväl vita som bruna ägg.

”Kodmärkning av varje individuellt ägg är ett lagkrav i allt fler länder. Ägg försedda med koder, som gör dem spårbara, etc höjer livsmedelssäkerheten och gör att produkterna kan expoeteras och passera gränser. Sedan 2014 regleras också kodning av ägg av EU-lagstiftning, som gör att konsumenterna ska kunna skilja på ägg som producerats av frigående höns från sådana som producerats av burhöns”, säger Greg Treanor, Product Marketing Manager – CIJ hos Domino Printing Sciences.

Även på marknader, där individuell märkning av ägg inte är lagstadgat, menar Domino att producenter tjänar på att märka varje ägg.

”Individuellt märkta ägg – även sådana som säljs lösa utan förpackning – kan berätta för  konsumenten att detta är produkter som kommer fån en betrodd och tillförlitlig producent”, menar Greg Treanor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup