Nya bläck från Domino ger säker märkning av ägg

PUBLICERAD: 8 mars 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Med Dominos nya bläck kan såväl vitas som bruna ägg förses med klar och kontrastrik bläckstrålemärkning.

Brittiska skrivar- och märkningsspecialisten Domino Printing Sciences har lanserat två nya bläck, som är godkända för livsmedelskontakt och utvecklade speciellt för direktmärkning på ägg.
Domino skriver i ett pressmeddelande att de nya bläcken är kompatibla med bolagets A420i– och A520i-system och att de vid användning av CIJ-skrivare (kontinuerlig bläckstråleskrift) ger tydligare märkning och högre kontrast än tidigare bläck för äggmärkning. Bläcken kan användas för märkning av såväl vita som bruna ägg.

”Kodmärkning av varje individuellt ägg är ett lagkrav i allt fler länder. Ägg försedda med koder, som gör dem spårbara, etc höjer livsmedelssäkerheten och gör att produkterna kan expoeteras och passera gränser. Sedan 2014 regleras också kodning av ägg av EU-lagstiftning, som gör att konsumenterna ska kunna skilja på ägg som producerats av frigående höns från sådana som producerats av burhöns”, säger Greg Treanor, Product Marketing Manager – CIJ hos Domino Printing Sciences.

Även på marknader, där individuell märkning av ägg inte är lagstadgat, menar Domino att producenter tjänar på att märka varje ägg.

”Individuellt märkta ägg – även sådana som säljs lösa utan förpackning – kan berätta för  konsumenten att detta är produkter som kommer fån en betrodd och tillförlitlig producent”, menar Greg Treanor.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x