Nya ägarna storinvesterar nu i Peterson Packaging

PUBLICERAD: 29 maj 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Robert Stade

Belgiska VPK Packaging Group, som i oktober förvärvade norska Peterson Packagings sex wellpappfabriker i Sverige, Norge och Danmark (läs HÄR) , investerar nu 200 miljoner kronor i anläggningarna. VPK gör satsningarna i ett joint venture tillsammans med tyska wellpapproducenten Klingele.

Av investeringsbeloppet kommer 60 miljoner kronor att satsas i wellpappfabriken i Norrköping, enligt näringslivssajten Affarsliv.com.

”Det här är fantastiskt. Det är mycket som händer nu med nya ägare. Vi får helt nya möjligheter och den här satsningen ger oss möjligheter att nå ut till nya kunder. Vi kan leverera en vassare produkt och vi blir mer flexibla”, säger Robert Stade, platschef i Norrköping, till Affarsliv.com.

Investeringarna i Norrköping kommer bland annat att innebära att fabriken får en ny stansmaskin. Några närmare detaljer om vilken typ av stans eller när den kan förväntas vara i drift, har ännu inte avslöjats.

Avsikten bakom VPK:s och Klingeles storsatsning är att ytterligare utnyttja den skandinaviska marknadens potential inom wellpappförpackningar och stärka Peterson Packagins marknadsposition.

”För att garantera framtida tillväxt på den nordiska marknaden har en omfattande investeringsplan lanserats i alla tre länderna. Denna huvudplan, där Klingele nu deltar genom ett aktieinnehav på 26 procent, kommer att fokusera på kvalitetscertifiering, produktinnovation och produktivitetsökning”, skriver VPK Packaging Group i ett pressmeddelande.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium