Ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Dan Johannessen är nytillträdd VD i Peterson Packaging AB.|Den välkända Peterson-loggan: en blå elefant

Dan Johannessen har tillträtt som ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB, som ingår i norska Peterson Packaging-koncernen. Dan Johannessen har under flera år arbetat inom koncernen i olika funktioner.

”Dan Johannessen har ett gediget förflutet inom branschen och vi ser med glädje fram emot att återuppta samarbetet. Hans tillträde blir ett starkt tillskott för Peterson Packaging AB och en tillgång för hela koncernen”, skriver koncernchefen Even Ketil Stave i ett pressmeddelande.

Peterson Packaging AB har verksamheter i Norrköping (huvudkontor) och Bäckefors.

Lite Peterson Packaging-kuriosa i sammanhanget:
Peterson Packaging har i många år haft en logotyp, som föreställer en elefant vilken lyfter vad som liknar en timmerstock med sin snabel…
En något udda logotyp, kan tyckas, men om man tittar noga, så ser man att elefanten faktiskt är formad av bokstäverna ”MOSS”, som alltså är den norska stad, där den danske köpmannen Momme Peterson redan 1801 lade grunden till det som skulle bli en nordisk pappers- och förpackningskoncern. Och ”timmerstocken” som elefanten lyfter är förstås ingen timmerstock utan en pappersrulle!
Noterbart är också att elefant-logotypen tillkom vid en tävling 1930, då ledningen för M. Peterson & Søn AS ville ha en ny och bättre logotyp. Fram till dess hade företagsloggan nämligen utgjorts av – en fiol..!
År 1944 blev elefanten godkänd som firmamärke av norska patentstyrelsen och har sedan dess – med undantag av en period på 70- och 80-talet – varit kännetecknet för Peterson koncernen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x