Ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB

PUBLICERAD: 5 oktober 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Dan Johannessen är nytillträdd VD i Peterson Packaging AB.|Den välkända Peterson-loggan: en blå elefant

Dan Johannessen har tillträtt som ny verkställande direktör i Peterson Packaging AB, som ingår i norska Peterson Packaging-koncernen. Dan Johannessen har under flera år arbetat inom koncernen i olika funktioner.

”Dan Johannessen har ett gediget förflutet inom branschen och vi ser med glädje fram emot att återuppta samarbetet. Hans tillträde blir ett starkt tillskott för Peterson Packaging AB och en tillgång för hela koncernen”, skriver koncernchefen Even Ketil Stave i ett pressmeddelande.

Peterson Packaging AB har verksamheter i Norrköping (huvudkontor) och Bäckefors.

Lite Peterson Packaging-kuriosa i sammanhanget:
Peterson Packaging har i många år haft en logotyp, som föreställer en elefant vilken lyfter vad som liknar en timmerstock med sin snabel…
En något udda logotyp, kan tyckas, men om man tittar noga, så ser man att elefanten faktiskt är formad av bokstäverna ”MOSS”, som alltså är den norska stad, där den danske köpmannen Momme Peterson redan 1801 lade grunden till det som skulle bli en nordisk pappers- och förpackningskoncern. Och ”timmerstocken” som elefanten lyfter är förstås ingen timmerstock utan en pappersrulle!
Noterbart är också att elefant-logotypen tillkom vid en tävling 1930, då ledningen för M. Peterson & Søn AS ville ha en ny och bättre logotyp. Fram till dess hade företagsloggan nämligen utgjorts av – en fiol..!
År 1944 blev elefanten godkänd som firmamärke av norska patentstyrelsen och har sedan dess – med undantag av en period på 70- och 80-talet – varit kännetecknet för Peterson koncernen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax