Ny VD och spännande utveckling för Scandiflex

PUBLICERAD: 13 juni 2016
UPPDATERAD: 25 januari

”Det här är en spännande utmaning”

Landskronabaserade Scandiflex, stor tillverkare av flexibla förpackningslaminat, är inne i en intressant utvecklingsfas med ny VD och spännande investeringar. Den nya fasen inleddes i september 2015. Fram till dess var man ett familjeägt företag, men då såldes Scandiflex till finska Quadrans, ett tämligen ungt equitybolag med uttalad inriktning på förpackningsmaterialföretag. Quadrans ägde sedan tidigare Oy Tilgmann Ab, ett anrikt finskt företag med verksamhet inom pappersindustrin.

Ägarbytet innebär nytänkande och ett led i detta är en ny VD i Landskrona. Den 1 april i år tillträdde Patrik Persson denna position. Han kom närmast från KWH PLAST Schur Flexibles OY och tjänsten som försäljningschef Norden.

”Det här är en spännande utmaning. Vår nya ägare ger oss intressanta utvecklingsmöjligheter via ekonomiska muskler som kommer att ge oss kraftfulla investeringsmöjligheter och om allt går enligt våra planer kommer det att hända en hel del på den fronten framöver”, säger Patrik Persson. 

”Vi investerar nu i en digital tryckpress och kommer att följa upp den med ytterligare satsningar. Att investera i en press är så klart intressant, men vi vill ge marknaden och våra kunder mer och kunna erbjuda något, som ingen annan kan i dag och jag räknar med att det kommer att hända saker ganska snart”. 

”Vi ska i ändå större grad kunna erbjuda korta leveranstider och nya materiallösningar, inte minst när det gäller högkvalitativa barriärer”.

En förändring har också skett hos ägarbolaget som bytt namn från Quadrans till Tilgmann, ett namn som är välkänt på marknaden.

Tidningen nord emballage återkommer efter sommaren med mer information om utvecklingen inom Scandiflex.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x