Ny VD och koncernchef i svenska Rosti Group

PUBLICERAD: 14 januari 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Brendan Colgan

Svenska plast- och formsprutningskoncernen Rosti Group, med huvudkontor i Malmö, har anställt nordirländske Brendan Cogan som ny koncernchef och verkställande direktör från den 1 mars i år
Brendan Cogan kommer närmast från internationella ingenjörs- och teknikföretaget IML, där han varit ansvarig för koncernens finmekaniska division.

”Brendan Colgan har omfattande internationell och operativ erfarenhet från stora globala företag. Med en stark kommunikativ förmåga han har lyckats med viktiga förändringsprogram, framgångsrikt utvecklat verksamheten och förbättrat lönsamheten i de bolag, där han har arbetat. Med sin internationella bakgrund och rika kunskap om komplexa, stora industrier har Brendan Cogan den rätta kompetensen att leda Rosti i dess fortsatta utveckling och tillväxt”, säger Rosti Groups styrelseordförande Mats Heiman.

”Det blir ett privilegium att bygga vidare på det som Rosti redan uppnått med god lönsamhet och väl förankrade värden. Rosti-koncernen har en stark position på den europeiska och asiatiska marknaden och jag ser fram emot att leda företaget mot visionen att fördubbla omsättningen till 2019 både organiskt och genom förvärv”, kommenterar Brendan Colgan sin utnämning.

Brendan Cogan efterträder Börje Vernet, som varit Rostis koncernchef sedan 2007. Börje Vernet blir istället VD för nybildade Dacke Industri AB, som är moderbolag till ett antal företag inom hydraulik, smörjsystem, elektromekanik och pneumatik. Dacke Industri ingår liksom Rosti Group i svenska investeringsgruppen Nordstjernan.

Rosti Group har tio anläggningar runt om i världen. Antalet anställda uppges till 2.500 och aktuell omsättning är cirka 500 miljoner euro (ca 4,65 miljarder kronor). Rosti är verksamma bland annat inom formsprutning av plastprodukter som förslutningar, kapsyler, fordonskomponenter, m.fl.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax