Ny vattenavvisande säck från Mondi Industrial Bags

PUBLICERAD: 21 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Den vattenavvisande industrisäcken HybridPro är den senaste innovationen från Mondi Industrial Bags.|Kraftpapperssäcken Splash Bag klarar två timmars regn.

Österrikiska Mondi Industrial Bags har utvecklat ännu en vattenavstötande kraftpappersbaserad säck. Innovationen, som fått namnet HybridPro, är främst avsedd för cement och annat byggnadsmaterial, som inte tål fukt.
Den nya säcken är tillverkad av en kombination av vattenavvisande säckpapper och polyeten. Säcken har en plastsäcks alla fördelar, när det gäller motståndskraft mot fukt och väta, etc., men används och fylls i konventionella fyllningsanordning för pappersbaserade industrisäckar.

HybridPro, som enligt Mondi representerar en ny generation av industrisäckar, får världspremiär och visas för första gången i samband med mässan FachPack 2015, som äger rum i tyska Nürnberg 29 september – 1 oktober. Säcken kommer också att visas på Scanpack i Göteborg i slutet av oktober.

För mindre än ett år sedan lanserade Mondi Industrial Bags en annan fukt- och vattensäker kraftpapperssäck, som fick namnet Splash Bag. Den säcken utvecklades efter önskemål från kunder, som efterlyste industrisäckar för cement och liknande produkter, vilka skulle klara att ligga ute i regnväder.
Enligt Mondi klarar Splash Bag klarar två timmars regn och den har en generellt bättre fuktbarriär än en standard kraftpapperssäck.

Splash Bag har ett yttre lager av det vattenavstötande säckkraftpappret ”Advantage Protect”, som har extra hög draghållfasthet även i våta miljöer.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Elopak bygger sin första produktionsanläggning i Nordamerika

”I tidernas begynnelse” kom grunden för Elopaks Pure-Pak förpackningar från USA. Efter många år startas nu den första produktionsenheten i Nordamerika. Första halvåret 2025 ska den vara i drift.
Elopak_

Multivac bygger ny produktionshall i Tyskland

Multivac Group har nyligen genomfört en ceremoni som start för bygget av sin nya Wolfertschwenden #2 fabrik i Allgäu-regionen i södra Tyskland.
Multivac

Efterfrågeökning kräver fabriksexpansion hos Modulpac

Modulpac i Ljungby växer och har nyligen fått flera nya projekt av varierande storlek, både från befintliga och nya kunder. Företaget tillverkare förslutningar till förpackningar. För att fortsätta utvecklas behsva ytterligare fabriksytor.
Modul

Albert Heijn i Holland först med förpackningar av PEF

PEF är ett bioplastmaterial som det pratats om länge. Nu har är det snart dags att kommersialisera materialet. Tidigt ute att använda det i en förpackning blir supermarketkedjan Albert Heijn.
avantium